Válogatott: Dárdai Márton és Vancsa Zalán is bekerült – itt az idei első keret

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 12:54
Dárdai Márton is tagja a válogatott keretnek (Fotó: Getty Images, archív)
Ahogy arra számítani lehetett, a német másodosztályú Hertha BSC védője, Dárdai Márton, illetve a belga második vonalban futballozó Vancsa Zalán is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott idei első keretébe.

 

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott március 22-én Törökország, március 26-án Koszovó ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. A keretbe újoncként bekerült a német másodosztályú Hertha BSC középpályásként is bevethető védője, Dárdai Márton. A volt szövetségi kapitány, Dárdai Pál középső fia 22 éves, Berlinben született és korábban szerepelt a német korosztályos válogatottakban, de idén januárban úgy döntött, ha számít rá Marco Rossi, akkor magyar válogatott lesz, az olasz szakember pedig a Nemzeti Sportnak múlt héten elmondta, a Hertha játékosával is számol a kerethirdetésnél.

Több visszatérőt is találunk a névsorban, hiszen például Schäfer Andrásra (Union Berlin), Willi Orbánra (RB Leipzig), Kleinheisler Lászlóra (Hajduk Split) és Varga Barnabásra (Ferencváros) is újra számíthat a kapitány. Ugyanakkor most is vannak sérülés miatt hiányzó játékosok, például a fehérvári Fiola Attila és klubtársa, Kalmár Zsolt.

„Ezúttal olyan keretünk van, melyben több sérülésből visszatérő játékos is van, akiket már nagyon vártunk vissza – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Közülük Schäfer András volt a leghosszabb ideig sérült, másfél éve volt legutóbb kerettag, így neki különösen örülünk, hogy túl van ezen a nagyon hosszú, rossz időszakon. Az egyetlen újonc a keretben Dárdai Márton, akinek a teljesítményére nagyon kíváncsiak vagyunk az edzéseken, és lehetőség szerint a mérkőzéseken is. Szeretnénk egyesekről átfogóbb képet kapni, amire a felkészülési mérkőzések lehetőséget adnak, bár ismét hangsúlyozom, hogy ezek a mérkőzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a tétmeccsek. Vannak, akik korábban kerettagok voltak, de klubjukban kevesebb játéklehetőséghez jutnak mostanában, és most nem lesznek velünk, ám őket is folyamatosan figyeljük, ahogy minden olyan játékost, aki szóba jöhet a jövőben a válogatottnál.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország), Szalai Gábor (FC Lausanne – Svájc)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok ), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁRCIUSI PROGRAMJA
Március 22.
20.45: Magyarország–Törökország
Március 26.
19.00: Magyarország–Koszovó 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik