Socca: jön a csoportdöntő Mexikó ellen a Copa Américán

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 18:39
Fotó: International Socca Federation/Facebook
Címkék
A magyar soccaválogatott eddig hibátlan a Cancúnban zajló Copa Américán, Roni Ribeiro Da Silva legénysége az éjjel a szintén két meccsből kettőt nyerő Mexikóval csap össze.

 

Szép nap virradt Cancúnra. 

Mexikó egyik leghíresebb üdülőhelyére egyébként sem szomorkodni járnak az emberek, mindenhol szól a zene, készülnek a pikáns fogások, a mixerek pedig nem győzik keverni a finom koktélokat.

És persze a magyar soccaválogatott tagjai is boldogok, hogy ilyen környezetben szerepelhetnek a Copa Américán, de jókedvüket csak fokozza, hogy két győzelemmel kezdték a tornát, Guatemalát 3–1-re, Uruguay-t 1–0-ra győzték le, és a magyar idő szerint szombaton, éjjel kettőkor kezdődő Mexikó elleni, csoportkört lezáró mérkőzésen csak az a tét, hogy ki szerzi meg az A jelű kvartett első helyét, amely fontos előnnyel jár. Aki az élen végez, rögtön a legjobb nyolcba kerül, a második és harmadik helyezettekre viszont még vár egy pluszmérkőzés, a playoff, amivel el lehet érni a negyeddöntőt.

Kiváló és megbízható teljesítményt nyújt eddig Hollauer Balázs, aki az Uruguay elleni győzelemben is fontos szerepet vállalt, hiszen az ő lövése után pattant ki a labda a kapusról, és az ott ólálkodó Vörös-Torma Martin közelről a hálóba passzolt.

„Egy labdaszerzés után sikerült lőnöm, de nem volt igazán jó kísérlet, még szerencse, hogy Martin a legjobb helyen volt, és megszerezte a győztes gólt – mondta a védő.  – Jobb lett a játékunk az első meccshez képest, de bőven kell még javulnunk. Továbbra is küzdünk az elemekkel, meleg van, magas a páratartalom, és a pálya minősége egyáltalán nem kedvez annak a stílusnak, ami minket jellemez, nem tudjuk olyan gyorsan járatni a labdát, ahogy kellene.”

Valóban, a műfüves talaj olyan hullámos, hogy alig gurul rajta a labda, ennek esett áldozatul Uruguay ellen Huszty Dániel és Sóron Tibor is, mindketten egy lépésre voltak a kaputól, de felpattant a játékszer, így egyikük sem tudott betalálni – zrikálták is őket a társak a meccs után eleget. De ez legyen a legnagyobb baj, Mexikó ellen talán máshogy végződnek az ilyen szituációk, most már mindenki a harmadik meccsre koncentrál.

A játékosok nagyon várják a házigazdák elleni összecsapást, kétezren lesznek a tengerparttól száz méterre felhúzott mobil arénában. Mexikó Uruguay-t 2–1-re, Guatemalát 4–0-ra verte meg, fürge, gyors, technikás együttes, nem lesz egyszerű dolga a mieinknek.

A teher viszont inkább a házigazdán van, ezt lehetne majd kihasználni...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik