Uruguay is meghajolt, másodszor is nyert a magyar soccaválogatott

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 22:08
Eddig hibátlan a magyar csapat teljesítménye (Fotó: Facebook/Socca Hungary)
Második mérkőzését vívta az 5+1-es labdarúgás amerikai kontinenstornáján a magyar soccaválogatott, Guatemala szerdai legyőzése után ezúttal Uruguay volt az ellenfél.

Ha nehezen is, a mieink 3–1-re behúzták első meccsüket a Copa Américán és utána a szakmai stáb engedélyezett egy-két pohár sört a játékosoknak a minden igényt kielégítő tengerparti szállodában. Roni Ribeiro da Silva tanítványai a meleg és a magas páratartalom mellett a rossz minőségű műfüves pályára panaszkodtak a legtöbbet, amelyen valóban keveset gurul csak a labda, így sok minden esetleges. Ezzel azonban minden csapatnak meggyűlik a baja.

Huszty Dánielt köszöntötték a társak (Fotó: Bobory Balázs)

A magyar csapat tagjai szerda este még meghallgatták egy remek helyi banda koncertjét a hotel medencéi mellett, majd nyugovóra tértek. A csütörtöki ebédnél volt mit ünnepelni, a krisztusi korba lépő Huszty Dánielnek szólt a dal, amelybe a szálloda többi vendége is becsatlakozott, nagy taps köszöntötte a 33 éves védőt, aki Guatemala ellen az első gólunkat szerezte.

Ezután más jellegű összejövetel következett, a szövetségi kapitány és segítője, Bánfalvi Balázs hívta fel a figyelmet Uruguay erősségeire, gyengéire. A csütörtöki ellenfél az első fordulóban ugyan vezetett a házigazda Mexikó ellen, de végül elfáradt, és 2–1-es vereséget szenvedett. Roni azt várta játékosaitól, hogy sokat fussanak, mozogjanak, diktáljanak tempót, hogy a dél-amerikaiak ezúttal is szenvedjenek a meccs második felében. A mieink többet pihenhettek, és az első napon is a kora délutáni melegben játszottak, ez előny lehetett az Uruguay elleni összecsapásra.

Mérkőzés előtti eligazítás (Fotó: Bobory Balázs)

A magyar csapat – Szacskó – Hollauer, Huszty, Szabó M., Tolnay, Vörös-Torma. Csere: Iváncsik (kapus), Barcsay, Petrics, Sóron, Sztojka. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro da Silva – kezdett jobban, Vörös-Torma Martin lövését tolta ki a kapus, majd Tolnay Rokkó vágta fölé a labdát közelről. Uruguay kontrákra várt, de a félidő végéig nem jutott nagy helyzetig. Aztán Szacskó László öt másodperc alatt három bravúrt is bemutatott, és ez azért lett még fontosabb, mert szinte az ellentámadásból Vörös-Torma a hálóba kotort egy kipattanó labdát.

A második félidő magyar góllal indulhatott volna, ám Huszty Dániel hiába cselezte ki már a kapust is, kissé kisodródva csak a kapufát találta el. Később is hős lehetett volna, csakhogy egy kontra végén egy méterről a kapu fölé lőtt. Aztán Branko Petrics is vállalkozott, de hatalmas lövése a kapufán csattant. Veszélyes volt a végjáték, mert Uruguay néha hat emberrel támadott, azonban nem változott az eredmény, a második meccsüket is megnyerték a mieink, akik magyar idő szerint szombat hajnalban vélhetően telt ház előtt Mexikóval játszhatnak a csoportelsőségért.

SOCCA COPA AMÉRICA
A-csoport. 2. forduló
Magyarország–Uruguay 1–0 (1–0)
Gólszerzők: Vörös-Torma

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik