Legyőzte Guatemalát a magyar soccaválogatott

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 22:06
Megnyerte első mérkőzését a magyar soccaválogatott (Fotó: Facebook/Socca Hungary)
Győzelemmel kezdte a socca Copa Américát a magyar válogatott, magabiztos, erőteljes teljesítménnyel győzve le Guatemalát.

 

Rohamtempóban dolgoztak a mexikói szervezők és munkások, hogy a socca Copa América kezdetére minden a helyére kerüljön. Jó indulattal kijelenthető, hogy ez sikerült is, bár még a torna első mérkőzései alatt is zajlottak a munkálatok. A legnagyobb fejfájást a pálya minősége okozta a csapatoknak, a mobil lelátók közé leterített műfűn rengeteg a granulátom, ami lassítja a játékot, ráadásul eléggé hullámos a játéktér, amely miatt minden pillanatban dadog a labda, ez sem segíti a folyamatos labdajáratást.

A mieink kapitánya, Roni Ribeiro Da Silva is emiatt ráncolta a homlokát, miközben figyelte a viadal nyitómeccsét, Omán győzelmét Peru ellen. A csapat közben hangolódott a Guatemala elleni első csoportmérkőzésre, és nyilván mindenki azt hangoztatta, mennyire fontos lenne behúzni ezt az összecsapást, hiszen a kvartett négy csapatából három továbbmegy, csak egy nem folytathatja a küzdelmeket.

A magyar soccaválogatott (Fotó: Bobory Balázs)

Tűző napsütésben, 26 fokos melegben, helyi idő szerint délután háromkor kezdtek a mieink – Szacskó – Hollauer, Huszty, Szabó M., Tolnay, Vörös-Torma. Csere: Iváncsik (kapus), Barcsay, Petrics, Sóron, Sztojka. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro Da Silva – a fürgének tűnő riválissal szemben. Szacskó Lászlónak kellett először védenie, de mégis mi kezdtünk jobban, négy perc alatt kétszer is betaláltunk a kapuba, Huszty Dániel egy labdaszerzés, Hollauer Balázs egy pontrúgás utáni figurából szerzett gólt. A kétgólos előny tudatában is maradt a magyar letámadás, ebből azért akadt néhány guatemalai kontra, de Szacskó kétszer is bravúrral védett. A több helyzet a mi oldalunkon adódott, záporoztak a lövések, de nem sikerült a megnyugtató harmadik gólt megszerezni a szünetig.

Sajnos ez meg is bosszulta magát, egy kihasználatlan magyar emberelőny után szépített a rivális. Kicsit fáradni látszott a magyar csapat, de újra kétperces létszámfölénybe került. Bár ebből sem született gól, a hajrában Tolnay Rokkó távoli lövéssel pontot tett a meccs végére.

Csütörtökön, 21 órától Uruguay a következő ellenfél.

A mérkőzés után Huszty Dániel és Tolnay Rokkó így nyilatkozott:

SOCCA COPA AMÉRICA
Csoportkör. 1. forduló
Magyarország–Guatemala 3–1 (2–0)
A magyar válogatott gólszerzői: Huszty, Hollauer, Tolnay

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik