Női NL: a válogatott célja a helytállás a belgák ellen a kapitány szerint

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 12:10
null
Februárban a belgák ellen lép pályára a válogatott (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint beszámoltunk róla, a magyar női labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája osztályozós párharcának sorsolásakor a belga válogatottat kapta ellenfélül. Margret Kratz szövetségi kapitány annak örül, hogy a svédeket és a norvégokat elkerülték a mieink, ugyanakkor tisztában van vele, így is nagyon nehéz erőpróba vár a csapatára.

A mieink ősszel a második helyen zártak csoportjukban a másodosztályt jelentő B-ligában, míg a világranglista 18. helyén álló belgák a harmadik helyet szerezték meg saját csoportjukban az A-ligában. A párharc első mérkőzése lesz Magyarországon, a visszavágót öt nappal később rendezik Belgiumban (a hivatalos játéknapok: február 13. és 18.) – a győztes a következő idényt az A-ligában kezdi meg, míg a vesztes a B-ben folytatja.

„Szinte mindegy volt, melyik csapatot kapjuk a négy csoportharmadik közül, hiszen mind a négy válogatott nagyon erős. A svéd és a norvég együttes talán kicsit kiemelkedett közülük, hiszen ők hosszú ideje a világ közvetlen élvonalába tartoznak, nagyobb nemzetközi rutinra tettek szert, ezért nem baj, hogy elkerültük őket, de a belgáknak is nagyon jó csapatuk van, amely több kiemelkedő eredményt is elért az utóbbi időszakban. Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom benne, hogy helytállunk, és jó eredményekkel zárjuk a párharcot” – mondta az mlsz.hu-nak Margret Kratz.

A magyarok jelenleg a 42. pozíciót foglalják el a világranglistán, míg Belgium a 18. helyen található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik