Válogatott: a 85 éves Rákosi Gyulát köszöntötte az MLSZ

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 20:50
null
Az MLSZ köszöntötte Rákosi Gyulát (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Rákosi Gyulát, a Ferencváros legendás játékosát köszöntötte 85. születésnapja alkalmából az MLSZ-székházban.

 

Az eseményen részt vett Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor elnökségi tag, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány mellett Gelei József, Szentmihályi Antal, Dunai Antal, valamint Kiss Lászlóné Lukács Katalin, aki Rákosi Gyula kapitánysága alatt a női válogatott csapatkapitánya volt.

Az ünnepeltet Berzi Sándor, Sipos Jenő MLSZ-szóvivő és Nyilasi Tibor is rövid beszéddel köszöntötte.

Sipos Jenő kiemelte Rákosi Gyula hűségét a válogatotthoz és a Ferencvároshoz, míg Nyilasi Tibor utólag is köszönetet mondott egykori ifiedzőjének az őt egész pályáján elkísérő értékrend megalapozásáért.

Rákosi Gyula olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgó, az FTC örökös bajnoka, későbbi edző, női szövetségi kapitány, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play-díjasa október 9-én volt 85 éves.

A Ferencvárossal négyszer nyert magyar bajnokságot, emellett Magyar Népköztársasági Kupa-győztes, Vásárvárosok Kupája-győztes, UEFA Kupa-elődöntős és BEK-negyeddöntős. A válogatottban 1960-tól nyolc éven át 41 alkalommal lépett pályára. Tagja volt az 1960-as római olimpián és az 1964-es spanyolországi Európa-bajnokságon bronzérmes csapatnak; két világbajnokságon (1962 és 1966) a negyeddöntőig menetelt, Chilében ötödik, Angliában hatodik volt a nemzeti csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik