Válogatott: Nem foglalkozunk másokkal, várjuk a szerbeket – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 20:34
null
Szoboszlai Dominik szerint nem foglalkoznak másokkal (Fotó: Koncz Márton)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Arénában Csehország ellen. A mérkőzést követően nyilatkoztak játékosaink, Sallai Roland szerint sokat kivett belőlük a szerbek elleni meccs, Szoboszlai elmondta, nem foglalkoznak másokkal, míg Szalai Attila a védelemről beszélt.

„Összességében nagyon sok hibával játszottunk, akadtak helyzeteink, nekem személy szerint kettő is. Az elsőt is be kellett volna lőni, de a másodikat szerencsére sikerült. Meg szerettük volna nyerni a meccset” – értékelt a lefújás után a magyar válogatott gólszerzője, Sallai Roland.

A Freiburg 26 éves játékosa hozzátette: „Nehéz mérkőzés volt, a cseh csapatnak sok remek játékosa van. Nagy sztár nincs, de mint csapat jól funkcionálnak. A szerbek elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk. Éreztem némi fáradtságot a csapaton, ezért is csúsztak be hibák, ezt ki kell küszöbölni a következő mérkőzésre.”

Az ütközéséről úgy nyilatkozott, hogy egyre jobban érzi a fájdalmat. Először azt hitte, hátulról belé térdeltek, majd megtudta, hogy a cseh játékos csípőjével találkozott a tarkója.

Szoboszlai Dominik elmondta, érzékeli, hogy az ellenfelek jobban figyelnek rá és felkészülnek belőle, azonban úgy gondolja, ez természetes, és nem jelent számára problémát.

A magyar válogatott szeptemberi mérkőzéseiről így nyilatkozott: „A fontosabb meccset nyertük meg, elméletileg nincsen barátságos meccs, ez látszódott ma is. Nem foglalkozunk másik csapatokkal, csak magunkkal, és várjuk a szerbeket itthon.”

A Liverpoolban játszó középpályás elmondta, hogy jó érzés számára, hogy ilyen sok szurkoló volt kint a Puskás Arénában, és próbál minél több mezt osztogatni, hogy minél többeket boldoggá tegyen.

„Ilyen összecsapásra készültünk. Mi is mondtuk, hogy számunkra nincs barátságos mérkőzés. A válogatott címeres mezben az ember a szívét-lelkét ki kell, hogy tegye a pályára. A legmagasabb alázattal kell belemenni a mérkőzésbe, ez látszott a párharcokban. Jól teljesítettünk, nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen győzni szerettünk volna, de úgy gondolom, a pozitívumok többségben vannak” – mondta a válogatott védője, Szalai Attila.

„Willi érzett egy kis fájdalmat a lábában, remélhetőleg nincs sérülése. Stabilan védekeztünk, a csehek eljutottak egy-két helyzetig, de álltuk a sarat, és Dénes védései is kellettek. Egységesek, rendezettek voltunk” – vélekedett a védelem teljesítményéről a 25 éves játékos.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1 (0–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 000 néző. Vezette: Pajac (horvát)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai Attila – Nego (Kata, 84.), Kalmár Zs. (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 84.), Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
CSEHORSZÁG:
Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
Gólszerző:
Sallai (52.), ill. Jurecka (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik