Válogatott: A szerb lap állítása úgy butaság, ahogy van – Marco Rossi

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 12:56
null
Lang Ádám szeretné, ha a magyar válogatott folytatná a jó sorozatát (Fotó: Koncz Márton)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-magyar-valogatott-edzese-es-sajtotajekoztatoja-foto-micheller-szilvia-koncz-marton--7197" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
Megtartotta a Csehország elleni felkészülési mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. A vasárnap 18 órakor a Puskás Arénában rendezendő mérkőzésről, illetve a szerbiai győzelemről Marco Rossi szövetségi kapitány és Lang Ádám mondta el a véleményét.&nbsp;

A magyar válogatott védője, Lang Ádám arról beszélt: a szerbek elleni siker után nagyon jó a hangulat a csapatnál, ahogy azt már az elmúlt években megszokták.

„Amikor munka van, akkor munka van, ez látszik jó ideje az eredményeken, és ez hozzájárul a hangulathoz. A szerbek elleni meccsre örömmel tekint vissza mindenki, mert nagyon fontos győzelem volt. A kapott gól nem volt jó, viszont nagyon jól reagáltunk csapatszinten, tartottuk magunkat az eltervezett taktikához, mozogtunk, próbáltuk tartani a labdát, feltörni őket. A gólok jó ütemben jöttek, még a szünet előtt, pozitív volt az egész. A második félidőben nagy nyomást gyakoroltak ránk, nekik kellett az eredményért menniük, beszorítottak minket, de mindenki foggal-körömmel védte a kaput, és elvégezte azt a piszkos munkát, ami ahhoz kell, hogy behúzzuk a meccset.”

Az Omonia Nicosia légiósa szerint hiába „csak” barátságos mérkőzés a csehek elleni, nem lesz nehéz felpörögniük.

„Mindenki nagyon komolyan veszi, mivel jó szériában vagyunk, s ezt nem szeretnénk megtörni. Készülünk ugyanolyan komolyan, kielemezzük az ellenfelet, ahogy egyébként is. Élsportolók vagyunk, minden meccsen nyerni szeretnénk, ez bennünk van, különben nem is lennénk itt.”

Végül elárulta, felköszöntötték-e a születésnapos Marco Rossit.

„Tegnap este volt egy előre hozott köszöntés, énekeltünk is egy kicsit, volt egy magyar tál is, csipegettünk kicsit lefekvés előtt, megvolt a jó hangulata.”

LANG ÁDÁM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA


Marco Rossi (Fotó: Koncz Márton)
Marco Rossi (Fotó: Koncz Márton)

A szövetségi kapitány vette át ezután a szót, akit arról kérdezett kollégánk, mit szól ahhoz, hogy az Informer című szerb lap válogatottunk belgrádi sikere után arról írt: a magyar csapat tagjai az öltözőben hangosan ünnepeltek – a lap szerint a mieink kissé túlzásba is estek, ugyanis az öltözőben szóló zene egészen az interjúfolyosóig hallatszott, ahol mindkét csapat játékosai válaszoltak a kérdésekre.

„Nem vitás, hogy a győzelmet meg kell ünnepelni, de a házigazdát és az ellenfelet tisztelni kell, amit a magyar labdarúgók nem tettek meg” – vonta le a következtetést a szerb lap.

„Ez úgy butaság, ahogy van. Remélem, ez a fajta kritika csak a sajtóban jelent meg, nem a játékosok vagy a stáb mondta ezt. Ők is tudják, hogy lehet ünnepelni egy győztes mérkőzés után. Mindig megtartottuk az ellenfél iránti tiszteletet, sohasem túloztuk el az ünneplést. Mindig mindenkit tiszteletben tartunk” – reagált Marco Rossi.

Szintén a Nemzeti Sport kérdezte meg tőle, hogy Szoboszlai Dominik lehetőséget kap-e a következő mérkőzésen.

„A kluboknak is megvannak a jogai, ahogy nekünk is. Én mindig megpróbálok kiváló kapcsolatot ápolni a klubokkal. Megkérdezem a vezetést, hogy rendelkezésre áll-e a játékos. Ha a válasz igen, utána már én döntöm el, hogy játszik-e vagy sem. Akkor a klub mondhat már bármit, mi döntünk a szakmai stábbal. Dominik a Liverpoolban négy meccset futballozott végig, nem értem, hogy itt miért ne kaphatna ugyanennyi játékpercet a csapatkapitány. De dönthetek úgy is, hogy nem játszik ennyit. A magyar válogatott számára nincs barátságos mérkőzés, Magyarországot képviseljük, óriási a felelősség.”

Elárulta: Dibusz Dénes kezd majd a kapuban, nagyjából ugyanaz a tizenegy játékos fog kifutni a pályára, mint Szerbiában, és van rá esély, hogy Kata Mihály után vasárnap újabb újoncot avat a válogatott.

MARCO ROSSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A VÁLOGATOTT EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Szeptember 10., vasárnap
18.00:
Magyarország–Csehország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK:
Demjén Patrik(MTK Budapest),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Fiola Attila(Fehérvár FC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Rizespor – Törökország),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila (Hoffenheim – Németország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Kalmár Zsolt(Fehérvár FC),Kata Mihály(MTK Budapest),Kerkez Milos(AFC Bournemouth – Anglia),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Le Havre – Franciaország), Callum Styles(Barnsley – Anglia),Szuhodovszki Soma(Kecskeméti TE)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia),Varga Barnabás(Ferencváros)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

A CSEH VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Tomás Koubek (FC Augsburg – Németország), Jirí Pavlenka (SV Werder Bremen – Németország), Jindrich Stanek (FC Viktoria Plzen)
VÉDŐK: Jakub Brabec (Arisz Szaloniki – Görögország), Vladimír Coufal (West Ham United – Anglia), David Doudera (Slavia Praha), Tomás Holes (Slavia Praha), Ladislav Krejcí (Sparta Praha), Patrizio Stronati (Puskás Akadémia – Magyarország), Jaroslav Zeleny (Sparta Praha), David Zima (Torino FC – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Václav Cerny (VfL Wolfsburg – Németország), Alex Král (Union Berlin – Németország), Ondrej Lingr (Feyenoord – Hollandia), Lukás Provod (Slavia Praha), Lukás Sadílek (Sparta Praha), Michal Sadílek (FC Twente – Hollandia), Tomás Soucek (West Ham United – Anglia)
TÁMADÓK: Tomás Cvancara (Borussia Mönchengladbach – Németország), Adam Hlozek (Bayer Leverkusen – Németország), Mojmír Chytil (Slavia Praha), Václav Jurecka (Slavia Praha), Jan Kuchta (Sparta Praha)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik