Eb 2024: Litvánia után lesz alkalmunk visszavágni a magyaroknak – Tadics

Vágólapra másolva!
2023.09.08. 09:53
null
Tadics szerint nyugodt fejjel kell majd elemezniük a mérkőzést (Fotó: UEFA)
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 2–1-re győzött Szerbiában Európa-bajnoki selejtezőn. A mérkőzés után a szerbek csapatkapitánya, Dusan Tadics és Dusan Vlahovics is csalódottan értékelte a mérkőzést.

„Jól kezdtük a mérkőzést, a vezetést is megszereztük, aztán viszont két perc alatt két furcsa gólt kaptunk” – mondta Dusan Tadics a 2–1-es vendéggyőzelemmel végződő Szerbia–Magyarország találkozót követően. A szerb válogatott csapatkapitánya szerint a mérkőzés után nehéz azonnal értékelni, s szerinte a jövőben a szerb válogatottnak gyorsabban kell játszania, és akkor több gólhelyzetet alakíthatnak ki.

„Nagyon rövid idő alatt eltékozoltuk az előnyünket, hátrányba kerültünk és az egyenlítésért kellett küzdenünk. Nyugodt fejjel kell majd elemezni a mérkőzést, megnézni, hol hibáztunk, mi nem volt jó” – mondta Tadics, aki hozzátette, ha Szerbia ott szeretne lenni a jövő évi kontinensbajnokságon, akkor vasárnap mindenképpen nyernie kell Litvániában.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a magyar válogatott játékosai zene kíséretében ünnepeltek az öltözőben, a Fenerbahçe játékosa a következőket válaszolta:

„Nem hallottam a zenét, de nem is foglalkozom ezzel. Most pihennünk kell, fel kell készülnünk a Litvánia ellen meccsre és azt meg is kell nyernünk, utána pedig lesz alkalmunk visszavágni a magyaroknak” – mondta Tadics.

„Nagyon fontos volt nekünk ez a találkozó, mivel lehetőségünk adódott, hogy nagy lépést tegyünk az Európa-bajnokság felé” – mondta csalódottan Dusan Vlahovics. A Juventus csatára szerint a második félidőben agresszívabbak voltak, helyzeteket alakítottak ki, ám az ellenfél kapusa többször is remekül védett.

„Váratlanul kaptunk két gólt nagyon rövid idő alatt, de úgy gondolom, hogy a szerencse is közrejátszott, hogy mindkét helyzetből gól született, ez azonban nem azt jelenti, hogy elszöknénk a felelősség elől, ez nem lehet kifogás arra, hogy miért nem nyertünk. Vezettünk, s a véleményem szerint akkor kellett volna még többet támadnunk és újabb gólt szerezni. Le kell vonni a tanulságot a Magyarország elleni mérkőzésből” – mondta Vlahovics, aki szerint a két, szerencsétlenül kapott gól nem azt jelenti, hogy a támadásban nem kellene jobban teljesítenie a szerb válogatottnak.

„Valamennyien sajnáljuk, hogy veszítettünk, és egyáltalán nem mindegy a számunkra, ám ha túl sokat foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel, akkor véleményem szerint nem leszünk képesek maximálisan odafigyelni a következőre. Kár a három pontért, de megyünk tovább” – nyilatkozta a Juventus támadója.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, G-CSOPORT
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 1–2 (1–2)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Juan Martínez (spanyol)
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Gudelj, Pavlovics – Radonjics (Zsivkovics, a szünetben), Makszimovics (Milenkovics, 64.), Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Mladenovics, a szünetben) – Tadics (L. Ilics, 87.), Vlahovics (Jovics, 87.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Sallai R. (Csoboth, 90+4.), Varga Barnabás (Ádám Martin, 77.), Szoboszlai D. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), Orbán (36.)

A csoport másik mérkőzésén
Litvánia–Montenegró 2–2 (Paulauskas 71., Cernych 90+4., ill. Krsztovics 78., Szavics 89.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 +6 10
2. Szerbia 4 2 1 1 6–3 +3 7
3. Montenegró 4 1 2 1 3–4 –1 5
4. Litvánia4 223–7–42
5. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2

A Nemzeti Sportot Szerbiából tudósította: Bodnár Zalán, Somogyi Zsolt, Pusztai Viola (videó), Szabó Miklós (fotó)

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK:
Demjén Patrik(MTK Budapest),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Fiola Attila(Fehérvár FC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Rizespor – Törökország),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila (Hoffenheim – Németország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Kalmár Zsolt(Fehérvár FC),Kata Mihály(MTK Budapest),Kerkez Milos(AFC Bournemouth – Anglia),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Le Havre – Franciaország), Callum Styles(Barnsley – Anglia),Szuhodovszki Soma(Kecskeméti TE)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia),Varga Barnabás(Ferencváros)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik