Nem tudott nyerni Litvániában Montenegró!

Vágólapra másolva!
2023.09.07. 17:50
null
Fotó: Getty Images
Csütörtök este az 5. fordulóval folytatódtak a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői, a G-csoportban Litvánia nagy csatában 2–2-t játszott a magyarokkal és a szerbekkel együtt a továbbjutásért hajtó Montenegróval.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5.FORDULÓ
G-CSOPORT
Litvánia–Montenegró 2–2 (Paulauskas 71., Cernych 90+4., ill. Krsztovics 78., Szavics 89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KÉSŐBB
20.45: Szerbia–Magyarország, Belgrád (Tv:
M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kötelező győzelmet vártak önmaguktól a montenegróiak, hiszen a mérkőzés előtt a harmadik helyen álltak, hárompontos hátrányban Magyarország és Szerbia mögött – és csak az első két hely ér kijutást.

Nagy meglepetések nem voltak a kezdőcsapatokban: egy csatárral támadtak a hazaiak, a volt MTK-s Milan Mijatovics védte a vendégek kapuját, és a kispadon foglalt helyet az NB I-ben légióskodó Sztefan Loncsar, Driton Camaj, Danijel Petkovics trió, illetve a volt újpesti Nebojsa Koszovics.

A Dunaszerdahelyről Leccébe igazoló Nikola Krsztovics előtt adódott az első gólhelyzet, de tisztázott előle a tizenhatoson kívül a hazaiak kapusa, majd a 19 éves litván középpályás, Gvidas Gineitis lőtt majdnem nagy gólt távolról.

Egy-egy helyzetet kihagytak a felek a szünet előtt, majd beállt Camaj, Loncsar és a Herthától a nyáron távozó Sztefan Jovetics is. Krsztovics fejelt egy gólt, éppen Camaj beadásából, de ezt les miatt nem adták meg.

A hazaiak egyik csereembere, Cernych szintén remek labdát adott, csak éppen Eligijus Jankauskas nem volt lesen – vezettek a hazaiak, de nem sokáig, mert Nikola Krsztovics szintén szépségdíjas góllal válaszolt.



Nagyon izgalmas lett a hajrá: már úgy nézett ki, hogy Sztefan Szavics góljával nyernek a vendégek…

… de a ráadás 4. percében Fedor Cernych a zseniális gólpassza után fantasztikus gólt lőtt!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik