U17-es Eb: Dzsudzsák Balázs jól húzott, a többi rajtunk múlik – Belvon Attila

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 09:07
Belvon Attila, a magyar U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője elégedetten konstatálta, hogy milyen csoportellenfeleket húzott nekik Dzsudzsák Balázs a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Mint mondta, a többi már rajtuk múlik, az elsődleges céljuk az, hogy továbbjussanak a csoportból. Az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogy milyen karakterű válogatottra számíthatunk a mieinktől.

„Dzsudzsák Balázs jól húzott, most már rajtunk múlik, hogy bizonyítsuk, jó érzékkel tette. Remélem, hogy sikerül továbbjutnunk a csoportból, ez az elsődleges célunk. Papíron jól néz ki a dolog, de azért rendkívül nehéz ellenfeleket kaptunk, négy egyenlő képességű csapat került egy csoportba, bármelyik megszerezheti a csoportelsőséget” – így reagált arra Belvon Attila, az U17-es válogatott szövetségi edzője, hogy a sorsoláson Írországot, Lengyelországot és Walest kapták ellenfélül a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Videónkban részletesen is beszél arról, milyen tervekkel vágnak neki az Eb-nek, és azt is elmondja, milyen karakterű csapatra számíthatunk a magyar válogatottól. Azt a kérdést is feltettük neki, hogy vannak-e olyan játékosok a mostani korosztályban, mint amilyenek a 2017-es, illetve a 2019-es Eb-n negyeddöntőig jutó együttesben voltak, s akik közül többen is már alapemberei a felnőttválogatottnak – mint például Szoboszlai Dominik –, illetve rendszeresen ott vannak Marco Rossi keretében.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT

Magyarország
Írország
Lengyelország
Wales

B-CSOPORT

Szerbia
Spanyolország
Olaszország
Szlovénia

C-CSOPORT

Portugália
Franciaország
Skócia
Németország

D-CSOPORT

Horvátország
Hollandia
Svájc

Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik