U17-es Eb: Viseljék büszkén a címeres mezt – ez Dzsudzsák üzenete a fiataloknak

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 19:49
Hétfőn Budapesten kisorsolták az idei, magyar rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Dzsudzsák Balázs jó kézzel nyúlt a golyóbisokhoz, hiszen a mieink papíron kiegyenlített csoportba kerültek, s a visszajelzések is azt igazolják, hogy a 109-szeres válogatott játékos jól debütált ebben a szerepkörben. 

Dzsudzsák Balázs látszólag élvezte, hogy ő húzhatta ki a csapatokat a sorsoláson, néha ki is pillantott a közönség soraiba, hogy milyenek a reakciók. A magyar küldöttség elégedett volt a 2023-as U17-es Európa-bajnokság nagykövetének munkájával, hiszen csapatunk kiegyenlített csoportba került az írekkel, a lengyelekkel és a walesiekkel. Többek között erről is beszélt a 109-szeres válogatott játékos az NSO Tv-nek, s üzent is a tornán részt vevő csapat tagjainak.

„Óriási lehetőség, hogy hazai pályán játszhatnak, életük lehetőségeként kell erre tekinteniük. Semmiképpen sem szabad, hogy ez bénítóan hasson rájuk. Remélem, személyesen is lesz lehetőségem arra, hogy elmondjam nekik, minden pillanatát élvezzék ki, legyenek büszkék arra, hogy a címeres mezt magukra ölthetik.”

Videónkban arról is beszél, hogy láthatunk-e a majd a magyar csapatban olyan kaliberű játékost, amilyen Szoboszlai Dominik volt a 2017-es korosztályos Eb-n negyeddöntőig menetelő válogatottban.

Az idei U17-es Európa-bajnokságot május 17. és június 2. között rendezik meg Balmazújvárosban, Budaörsön, Budapesten, Debrecenben, Felcsúton és Telkiben. A csoportokból az első két csapat jut tovább a negyeddöntőbe, majd az elődöntőbe. A felnőttek Európa-bajnokságától eltérően az U17-es korosztály Eb-jén bronzmérkőzést is rendeznek.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT

Magyarország
Írország
Lengyelország
Wales
B-CSOPORT

Szerbia
Spanyolország
Olaszország
Szlovénia
C-CSOPORT

Portugália
Franciaország
Skócia
Németország
D-CSOPORT

Horvátország
Hollandia
Svájc

Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik