Válogatott: Nem vagyok nyugodt, de Mancini sem lehet az – Rossi

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 19:41
Az angolok legyőzése után kedden az Európa-bajnoki címvédő olaszokkal játszik a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. Hétfőn Marco Rossi szövetségi kapitány és Vécsei Bálint válaszolt az újságírói kérdésekre a meccs helyszínén, Cesenában.
Marco Rossi úgy véli, a jó eredmény eléréséhez tökéletes teljesítményre lesz szükségünk Olaszországban 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi úgy véli, a jó eredmény eléréséhez tökéletes teljesítményre lesz szükségünk Olaszországban A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Szabó Miklós)

Marco Rossi azzal kezdte, izgatott amiatt, hogy saját szülőhazája válogatottja ellen irányíthatja a magyar válogatottat. Hozzátette, körülbelül tíz éve kezdte el Magyarországon a munkát, s nagyon örül, hogy egyre több helyen elismerik a magyar válogatott eredményeit.Ezután rátért arra, hogy az angolok elleni meccs után milyen állapotban várja csapatunk az olaszok elleni találkozót.

„Kevés volt az idő a regenerálódásra, ilyenkor inkább a pihenésé a főszerep, próbáljuk visszanyerni a fizikai erőnket. Azt kell mondjam, jó állapotban vannak, és van még huszonnégy óra arra, hogy még jobb állapotba kerüljenek (játékosaink). Tökéletes játékra lesz szükség, nem hibázhatunk, s szükség lesz arra is, hogy az olaszok hibákat kövessenek el. Sok összetevő együttállásának kell teljesülnie, hogy jó eredményt érjünk el. És úgy gondolom, szerencsére is szükségünk lesz. Az angolok ellen sem mi voltunk a favoritok, de sikerült győznünk. Itt vagyunk, játszani akarunk, felemelt fejjel akarunk lejönni a pályáról. Ahogy tettük ezt az Eb-mérkőzéseinken is.

Az olasz válogatottról elmondta, peches mérkőzések sorozata vezetett oda, hogy nem jutott ki a vb-re. Olaszország a fociért él, ezért minden meccset meg kell nyernie, amiért sokként érte a nemzetet, hogy ismét nincsenek ott a vb-n. Rossi maga is meglepődött azon, hogy ez nem sikerült. Mindazonáltal Roberto Mancinit dicsérte: nagyon jó munkát végez, folyamatosan beépítette a fiatalokat a csapatba, s bár most is vannak hiányzók, de nem kell eltemetni ezt az olasz válogatottat. Nem látja olyan tragikusan a helyzetet, ahogy az újságírók.

Azt is elárulta, hogy a stadionban már összefutott Mancinivel is, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol.

Annyira nyugodtan nem várom ezt a mérkőzést, de ő sem lehet nyugodt. Minden setre neki több minőségi játékos áll a rendelkezésére, mint nekem. Ami biztos, az olaszok tisztelnek minket, s ennek nagyon örülök.

Marco Rossi és Roberto Mancini üdvözli egymást (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi és Roberto Mancini üdvözli egymást (Fotó: Szabó Miklós)

A Nemzetek Ligájáról is beszélt Rossi, hogy már csak amiatt is hasznosnak tartja, mert a magyar válogatottnak lehetősége van olyan csapatokkal megmérkőznie, mint az olasz, az angol vagy a német. Továbbá ki lehet jutni a világeseményekre, így jutottunk ki mi is a 2020-as Európa-bajnokságra.

Vécsei Bálint, aki korábban futballozott Olaszországban, elmondta, külön motivációt jelent neki, hogy az olaszokkal is megmérkőzhet válogatottunk ezen a nyáron. Hozzátette, bízik benne, hogy lehetőséget kap Marco Rossitól a keddi mérkőzésen.

„Taktikailag felkészültünk az olaszokból, több mérkőzésüket is láttuk, illetve pluszt jelent, hogy az angolok elleni győzelemmel hangoltunk erre a találkozóra. Azért jöttünk, hogy megismételjük azt az eredményt, azt a játékot, amit az angolok ellen mutattunk. Be akarjuk bizonyítani, hogy nem csak a véletlen műve volt a győzelem, hiszen az elmúlt időszakban sok mindenben előreléptünk. Az ilyen sikerek mindig jót tesznek a csapatnak, de Marco Rossi ezúttal hangsúlyozza, hogy a földön kell maradnunk, száz százalékot vagy még annál is többet kell nyújtanunk a pályán, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Mégiscsak a regnáló Európa-bajnok ellen lépünk pályára.”

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia FC),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter(Debreceni VSC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(Union Berlin – Németország),Callum Styles(Barnsley FC – Anglia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(Ferencváros)
Támadók:Ádám Martin(Paksi FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Vancsa Zalán(MTK)

AZ OLASZ KERET
Kapusok: Alessio Cragno(Cagliari),Gianluigi Donnarumma(Paris Saint-Germain – Franciaország),Alex Meret(Napoli),Salvatore Sirigu(Genoa)
Védők: Francesco Acerbi(Lazio),Alessandro Bastoni(Internazionale),Cristiano Biraghi(Fiorentina),Leonardo Bonucci(Juventus),Davide Calabria(Milan),Giorgio Chiellini(Juventus),Giovanni Di Lorenzo(Napoli),Federico Dimarco(Internazionale),Emerson Palmieri(Olympique Lyon – Franciaország),Alessandro Florenzi(Milan),Manuel Lazzari(Lazio),Luiz Felipe(Lazio),Gianluca Mancini(Roma),Leonardo Spinazzola(Roma)
Középpályások: Nicolo Barella(Internazionale),Bryan Cristante(Roma),Davide Frattesi(Sassuolo),Jorginho(Chelsea),Manuel Locatelli(Juventus),Lorenzo Pellegrini(Roma),Matteo Pessina(Atalanta),Sandro Tonali(Milan),Marco Verratti(Paris Saint-Germain – Franciaország)
Támadók: Andrea Belotti(Torino),Domenico Berardi(Sassuolo),Federico Bernardeschi(Juventus),Gianluca Caprari(Hellas Verona),Lorenzo Insigne(Napoli),Moise Kean(Juventus),Andrea Pinamonti(Empoli),Matteo Politano(Napoli),Giacomo Raspadori(Sassuolo),Gianluca Scamacca(Sassuolo),Mattia Zaccagni(Lazio),Nicolo Zaniolo(Roma)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0

Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG111–0+13
2. Németország111–1 01
Olaszország111–1 01
4. Anglia110–1–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik