Szerb–magyar: „Hátul időről időre előfordulnak hibák a szerbeknél”

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.10. 13:34
null
Szabó Zoltán, a Topolyai Sport Club szakvezetője jellemezte a magyar csapat következő ellenfelét, a szerb válogatottat (Fotó: Szabó Miklós)
Az erősségük a támadójáték, a taktikai utasítások betartása terén viszont a magyar csapat mögött vannak – így jellemezte a szerb labdarúgó-válogatottat Szabó Zoltán, a szerb Szuperligában szereplő Topolyai Sport Club szakvezetője.

 

„A szerb válogatott nagyon jól játszott Oslóban, s a teljesítménye és a pályán látottak alapján megérdemelte volna, hogy kilencven perc alatt megnyerje a találkozót. Ami nem sikerült a rendes játékidőben, az összejött a hosszabbításban. Arra, hogy ennyire jó teljesítménnyel rukkol ki a Tumbakovics által összeállított gárda, semmilyen jel nem utalt, ugyanis a korábbi Eb-selejtezők és Nemzetek Ligája-mérkőzések produkciója messze elmaradt a Norvégia ellen látottaktól. Úgy tűnik, a szövetségi kapitány az előző meccseken kereste a győztes csapatot, s ezt az Eb-selejtező elődöntőjére sikerült megtalálnia. Abban biztos vagyok, hogy a szerbeknek az oslói összecsapás nagy lendületet ad a holnapi találkozó előtt” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Szabó, aki hozzátette, a szerb válogatott fő erőssége a támadójátékban rejlik.

„Energikusabban kell letámadnunk”

„A Norvégia elleni sikernek lehet és kell is örülni, de nem szabad ezt túlzásba vinni. Nem kell oslói nagy csodáról beszélni, helyette az ebből a győzelemből származó energiát arra kellene fordítanunk, hogy kihasználjuk ezt a lendületet és átmentsük a teljesítményt a következő mérkőzésekre is. Meg kell erősítenünk a csapat egyes részeit, és energikusabban kell letámadnunk az ellenfél játékosait a Magyarország és a Törökország elleni mérkőzéseken, ha az a célunk, hogy Skócia ellen az Eb-pótselejtező döntőjében még jobbak legyünk” – mondta a Szportszki zsurnal sportnapilapnak Milorad Koszanovics edző, aki kétszer is ült a Crvena zvezda kispadján, és a szerb U21-es válogatott szövetségi kapitánya is volt.

„Egyértelműen a támadás a legerősebb fegyverük, hátul időről időre előfordulnak hibák. Így volt ez Norvégia ellen is” – nyilatkozta Szabó, aki szerint az, hogy nézők nélkül rendezik a találkozót, egyértelműen a vendégeknek kedvez.

Ilyen esetekben nem is nagyon lehet már a hazai pálya előnyéről beszélni, amit a szerb és a magyar válogatott is bebizonyított csütörtökön Oslóban, illetve Szófiában. Ilyen körülmények között a látogatók esélye nő a jobb eredmény elérésére.

Ami a magyar nemzeti együttest illeti, Szabó szerint nagyon fontos győzelmet jegyzett a csapat idegenben, azonban játékban nem múlta felül a bolgárokat.

„A magyar válogatott jól védekezett, amikor pedig gond adódott, akkor Gulácsi Péter remek védésekkel tette hozzá a részét a sikerhez. Amikor ilyen nagy a tét, akkor nem parádésan kell játszani, hanem győzni kell. Ezt a magyar csapat megvalósította, teljesítette a kitűzött célt, bejutott az Európa-bajnokság pótselejtezőjének döntőjébe, s egy győzelemre került a kontinensbajnokságon való részvételtőlmondta a TSC szakvezetője, aki hozzátette, amióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, a magyar válogatott nagyon veszélyes a pontrúgások után.

Arra a kérdésre, hogy milyen mérkőzésre számít, Szabó Zoltán azt válaszolta, biztos benne, hogy mindkét gárdában lesznek változások.

„Nagyon valószínű, hogy mindkét szövetségi kapitány lehetőséget ad majd a keretbe bekerült fiataloknak, akikben ég a bizonyítási vágy. Jó mérkőzésre van kilátás, amelyen azonban nem hinném, hogy nyílt sisakos játék alakul majd ki, ugyanis Rossi érkezésével a magyar játékosok taktikailag nagyon fegyelmezettek, s ezen a téren a szerbek előtt járnak. Ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek a győzelemre” – nyilatkozta Szabó.

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik