Storck: Tanultunk a hibákból, nem adjuk fel, tovább építkezünk

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.10.09. 11:23
null
Bernd Storck nem lenne Bernd Storck, ha nem látott volna biztató jeleket… (Fotó: Dömötör Csaba)
Feröer ellen fontos mérkőzés vár ránk, a Groupama Arénában játszunk, telt ház előtt, muszáj győznünk – mondja Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a szombati, Svájc elleni vb-selejtező a második gól után gyakorlatilag véget ért.

 

– Milyen volt a kispadról?
– Magunkat vertük meg… – igyekezett reálisan értékelni Bernd Storck szövetségi kapitány. – A találkozó elején balszerencsés gólt kaptunk, onnantól kezdve roppant nehéz dolgunk volt. Az a gól megzavart bennünket, ráadásul a második svájci találatnál is balszerencsénk volt, hiszen a labda megpattant Bese Barnabás lábán. A mérkőzésnek onnantól gyakorlatilag vége volt.

– A szünetben háromgólos hátrányban volt a csapat. Mit mondott a játékosainak az öltözőben?
– A játékosok idegesek, zaklatottak voltak, próbáltam megnyugtatni őket. Úgy tűnt, sikerült helyre tenni őket, de a fordulás után gyorsan ismét elkerülhető gólt kaptunk. Sajnos túlságosan mélyen védekeztünk, ezért nem tudtuk végrehajtani, amit megálmodtunk.

– Miről álmodtak?
– Zártan, stabilan védekezni, ami nem azt jelentette volna, hogy tizenegy emberrel beássuk magunkat a tizenhatosunk elé. A terv úgy szólt, hogy próbáljunk játszani, sikeres kontraakciókat vezetni, gólokat lőni. Sajnos látni kell, az európai élvonalhoz tartozó csapatokkal nem vagyunk egy szinten, de ettől függetlenül láttam pozitívumokat.

– Hallgatom…
– A két gólunkra rászolgáltunk. Tanultunk a mérkőzésen elkövetett hibákból, nem adjuk fel, tovább építkezünk.

– Ugrai Roland csapatba állítása némileg meglepetés volt, de a diósgyőri csatár meghálálta a bizalmát azzal, hogy gólt szerzett. Milyennek látta a futballját?
– Hittem benne, és nem is okozott csalódást. Jó játékos, tudtam, hogy nem ijed meg Bázelben sem. A végére elfáradt, de nem ő volt az egyedüli, aki kifulladt.

– Kedden Feröer lesz az ellenfél. Mit gondol, képes lesz felrázni, összekapni a csapatot?
– A vasárnap regenerálódással telt, szándékosan töltöttük az éjszakát Bázelben. Nem akartunk sietni, kapkodni, most különös jelentősége lesz a frissességnek. Feröer ellen fontos mérkőzés vár ránk, a Groupama Arénában játszunk, telt ház előtt, muszáj győznünk. Dzsudzsák Balázs visszatérhet a csapatba, az ő jelenléte sokat számít. Döntetlenben nem is gondolkodunk, egyértelműen győzelemre játszunk.

– A csoportelsőségről dönt a Portugália–Svájc mérkőzés kedden. Habár a svájciak veretlenek, előfordulhat, hogy másodikként pótselejtezőre kényszerülnek. Ön szerint melyik csapatnak van nagyobb esélye az egyenes ágon való kijutásra?
– A svájciak gyors támadásokat vezetnek, nehezen kiszámítható a futballjuk. Ezzel szemben Portugália egyszerűbb futballt játszik, de ott van Cristiano Ronaldo, aki a semmiből képes meccseket eldönteni. Kiegyenlített mérkőzés lesz a keddi csoportrangadó, de szerintem Svájcnak kicsivel több esélye van a csoportelsőség megszerzésére.

VB 2018, EURÓPAI SELEJTEZŐK
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ
Svájc–Magyarország 5–2 (G. Xhaka 18., F. Frei 20., Zuber 43., 49., Lichtsteiner 83., ill. Guzmics 58., Ugrai 89.)
Feröer–Lettország 0–0
Andorra–Portugália 0–2 (C. Ronaldo 63., André Silva 86.)

2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 9 9 23– 5 +18 27
2. Portugália 9 8 1 30– 4 +26 24
3. MAGYARORSZÁG 9 3 1 5 13–14 –1 10
4. Feröer 9 2 3 4 4–15 –11 9
5. Lettország 9 1 1 7 3–18 –15 4
6. Andorra 9 1 1 7 2–19 –17 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik