Megható, de keserű – vesztes búcsú Királyéktól és 2016-tól

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 19:40
null
A magyarok kevés veszélyt jelentettek a svéd kapura (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett utolsó 2016-os meccsén Svédországtól. A mérkőzésen elbúcsúztunk Király Gábortól és Juhász Rolandtól, valamint a civilben megjelenő, pályára nem lépő Hajnal Tamástól és Vanczák Vilmostól is. Habár a búcsú nem volt örömteli, szép évet zártunk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 0–2 (0–1)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Valeri (olasz)
MAGYARORSZÁG: Király G. (Megyeri, 29.) – Fiola (Botka, 69.), Juhász R. (Hangya, 45.), Pintér Á., Kádár – Vida M. (Berecz Zs., a szünetben), Elek Á. – Lovrencsics (Nagy Dominik, 76.), Németh K., Stieber Z. – Priskin (Böde, 58.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
SVÉDORSZÁG: Nordfeldt – Krafth (Wahlqvist, 73.), Jansson, Granqvist (Lindelöf, a szünetben), Wendt – Rohdén, J. Johansson (Fransson, 81.), Hiljemark, S. Larsson (Claesson, 65.) – Thelin (Guidetti, 74.), Nyman. Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Gólszerző:
S. Larsson (29.), Thelin (66.)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A 108. ÉS A 95. LETT AZ UTOLSÓ

Így búcsúztak a szurkolók
Így búcsúztak a szurkolók
Király Gábor nevével kezdődött a magyar labdarúgó-válogatott összeállítása, a kapus 108., címeres mezben lejátszott meccsén utoljára. A kezdőcsapat, sőt a keret is további érdekességeket tartogatott, merthogy az Andorra elleni tizenegyből senki sem került még a padra sem a mieinknél.

Király Gábor tehát megtisztította a kesztyűjét, és még egyszer, utoljára beállt a magyar csapat kapujába. Nem ő volt az egyetlen búcsúzó, Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás is elköszönt a címeres meztől, igaz, utóbbi kettő csak civilben lépett a Groupama Aréna gyepére.

Egy-egy kisebb helyzet volt mindkét oldalon, aztán a 17. percben hibázott egyet Király, Oscar Wenedt távoli lövése kipattant róla, szerencséjére a kipattanó labdát Isaac Thelin nem vágta a kapuba. Négy perccel később már nem a szerencsének, hanem kapusunk óriási bravúrjának köszönhettük, hogy nem vezetett Svédország.

... és így az MLSZ
... és így az MLSZ

A 27. percben aztán az egész stadion állva tapsolt, Megyeri Balázs lépett csereként pályára, és átvette Király Gábor helyét, aki ezzel végleg elbúcsúzott a válogatottól – utóbbi végigölelgette összes társát, miközben ballagott le a pályáról.

Csakhogy Sam Larsson belerondított a szép pillanatokba, elvégezve azt a szabadrúgást, amelyet Király lecserélése előtt ítéltek meg, a labda megpattant a szétnyíló sorfalon, és a hiába vetődő Megyeri keze mellett a kapu bal oldalában kötött ki (0–1).

A 44. percben elbúcsúztunk még egy játékostól, Juhász Rolandot a 95. fellépése után köszöntötte vastaps, míg elhagyta a pályát.

Király Gábor lejön a pályáról

Az első svéd gól

ITT VANNAK AZ UTÓDOK! DE NEM LEHETTEK BOLDOGOK...

Juhászt egy újonc, Hangya Szilveszter váltotta, a második félidő elején pedig lett még egy debütánsunk – immár a harmadik –, Berecz Zsombor állt be csapattársa, Vida Máté helyett.

Az örömök napja is lehetett volna ez, mert amikor Böde Dániel pályára lépett, újra megőrült az egész stadion, de ekkor még jó értelemben, amikor összehoztuk a svédek második gólját, akkor már nem úgy. A 66. percben Fiola Attila és Pintér Ádám is bizonytalan volt, Isaac Thelin köszönte szépen, és éles szögből a bal alsóba lőtt (0–2).

A svédek két gólt lőttek Megyerinek (Fotó: Földi D. Attila)
A svédek két gólt lőttek Megyerinek (Fotó: Földi D. Attila)

Néhány perccel később Thelin megduplázhatta volna saját góljai számát, de lemaradt Christopher Nyman beadásáról. Nálunk pedig még két újonc mutatkozhatott be a nemzeti csapatban, Botka Endre és Nagy Dominik is lehetőséghez jutott.

A 88. percben Németh Krisztián kapáslövésénél reménykedhettünk benne, hogy szépítünk, de a kísérlet fölé szállt. A válogatott a legjobbjai nélkül ezúttal igazi ziccerig sem jutott el, így sima vereség lett a vége.

Szép évünk volt, még akkor is, ha a statisztika (12 meccsen 3 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség) nem ezt mutatja, és a befejezés sem volt a legszebb. A nyári Európa-bajnokságon kapott élmények azonban mindenért kárpótolnak minket. Így tovább, fiúk!

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik