Magyar–svájci: „Mázli!” „Hihetetlen” – az első svájci reakciók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.07. 23:48
A svájci sport.ch és a Blick is kicsit szerencsésnek értékeli a válogatott Budapesten, vb-selejtezőn aratott 3–2-es győzelmét. „Mázlista a gyenge Nati – a csere Stocker a legvégén döntött” – hangzik a sport.ch vezető anyagának a címe, felhasználva a svájci nemzeti csapat becenevét. „Hihetetlen! – Stocker a legvégén lőtte diadalra a Natit” – írja a Blick, amely meg is szólaltatta a győztes gól szerzőjét.

„Örülök, hogy tudtam segíteni a csapaton. Kellett a szerencse is. De hát ez benne van, én pedig jó helyen álltam jó időben. Nagyon boldogok vagyunk” – hangzott Stocker villámértékelése.Stocker villámértékelése.

A sport.ch rövid értékelésében kiemeli, a svájci válogatott nem tudta megismételni az Európa-bajnok Portugália elleni remek teljesítményét, de a „dzsóker” Stocker így is kicsikarta a győzelmet.

A szövetségi kapitány Vladimir Petkovic érthetően elégedett volt – csapata 6 ponttal vezeti a csoportot, és Portugália, valamint Magyarország ellen két közvetlen riválist győzött le eddig.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a csapatomnak, de a magyaroknak is, hiszen nagyszerűen futballoztak, nyomás alatt tudtak tartani minket és egy pillanatig sem adták fel."

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 2–3 (0–0)

Budapest, Üllői út, Groupama Aréna. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera Z., Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 76.), Stieber Z. – Szalai Á. (Nikolics, 86.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner,Schär, Elvedi, Rodríguez – Dzemaili, Behrami – Embolo, Shaqiri (Fernandes, 81.), Mehmedi (Stocker, 88.) – Seferovic (Derdiyok, 72.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Szalai Á. (53., 71.), ill. Seferovic (51.), R. Rodríguez (67.), Stocker (89.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 2 2 5–2 +3 6
2. Feröer 2 1 1 2–0 +2 4
3. Portugália 2 1 1 6–2 +4 3
4. Lettország 2 1 1 1–2 –1 3
5. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
6. Andorra 2 2 0–7 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik