Lett–magyar: Storck elégedett, a szélsőjátékot emelte ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 23:16
null
Bernd Storck elégedett volt a látottakkal (Fotó: Veres Viktor)
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ra nyert Lettországban világbajnoki selejtezőn. Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak értékelte a mérkőzést.

 

„Örülök, hogy sikerült győznünk. Természetesen fontos volt, hogy a Svájc elleni mérkőzés után megnyerjük ezt a mérkőzést. Nagy nyomás volt rajtunk, de a csapat nagyon jól kezelte. Nehéz meccs volt, de már az elejétől kezdve megpróbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, domináltunk, csak egy kicsit jobban ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket. Néhány helyzetben szerencsénk is volt és Gulácsi Péter is nagyon jól védett. Összességében elégedett vagyok. Igyekeztük magunkhoz venni a kezdeményezést, a széleken szerettünk volna játszani egy olyan csapat ellen, amely megpróbált kontrázni. Folyamatosan járattuk a labdát, kerestük a réseket a lett kapu irányába. Lehet, hogy korábban kellett volna egy-két szituációban megindulnunk. Most jön egy kis szünet, majd következik az Andorra elleni selejtező, kötelező nyernünk, majd utána téli szünet. Fontos volt, hogy megmutattuk, tudunk futballozni, előre játszani, a csapategység pedig remek. Kipróbáltunk fiatal játékosokat, mert mindez a magyar foci jövője” – értékelt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck az M4 Sportnak.

„Nem számít, hogy jól játszottunk, kikaptunk kettő nullára, senki sem elégedett – értékelt Marians Pahars, a lettek szövetségi kapitánya a találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Nincs sok mondanivalóm, hálás vagyok a játékosoknak, hogy jó szellemben futballoztak, ahogy azt a mérkőzés előtt megbeszéltük. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak, akik végig támogattak minket, szükségünk volt rá. Nem vagyunk könnyű helyzetben, az emberek mégis kijönnek buzdítani minket. Nagyon jó csapattal játszottunk, kegyetlenül kihasználták a helyzeteiket. Vereségünk fő oka, hogy mi elherdáltuk a lehetőségeinket.

VB 2018, SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 3. FORDULÓ,
B-CSOPORT

LETTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–2 (0–1)
Riga, Skonto-stadion. V: Gil (lengyel)
LETTORSZÁG: Vanins – Gabovs, Jagodinskis, Gorkss, Maksimenko – Visnakovs (Zjuzins, 57.), Tarasovs, D. Ikaunieks – Laizans (Karasausks, 77.), Kluskins (J. Ikaunieks, 68.) – Sabala. Szövetségi kapitány: Marians Pahars
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Vida M., 83.), Gyurcsó – Nikolics (Kleinheisler, a szünetben), Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Gyurcsó (10.), Szalai (77.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE-TUDÓSÍTÁSA ITT!
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 3 3 7–3 +4 9
2. Portugália 3 2 1 12–2 +10 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 4–3 +1 4
4. Feröer 3 1 1 1 2–6 –4 4
5. Lettország 3 1 2 1–4 –3 3
6. Andorra 3 3 1–9 –8 0
A MAGYAR VÁLOGATOTT 2016-OS VB-SELEJTEZŐI
Szept. 6. (kedd), 20.45: Feröer–Magyarország 0–0
Okt. 7. (péntek), 20.45: Magyarország–Svájc 2–3
Okt. 10. (hétfő), 20.45: Lettország–Magyarország 0–2
Nov. 13. (vasárnap), 18.00: Magyarország–Andorra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik