Ez gyenge volt: csak egy pontot szereztünk Feröeren

Vágólapra másolva!
2016.09.06. 20:30
null
Dzsudzsák Balázs és a magyar válogatott nagyon szenvedett Feröeren (Fotó: mlsz.hu)
A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott első világbajnoki selejtezőmérkőzésén Feröer ellen, idegenben. 

VB 2018
SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–0

Tórshavn. Vezette: Slavko Vincic (szlovén)
FERÖER: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen – Vatnhamar, Benjaminsen, Hansson (Vatnsdal, 92.), R. Joensen – Hendriksson, Edmundsson. Szövetségi kapitány: Lars Olsen
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á. – Németh K. (Nikolics, 70.), Kleinheisler (Stieber, 80.), Elek Á., Dzsudzsák – Priskin (Szalai Á., 27.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

GULÁCSI LETT A „KIRÁLYFI”, KORAI PRISKIN-CSERE

A szokásosnál kevesebb kérdőjel volt a kezdőcsapatunkkal kapcsolatban, a legnagyobb vitát az váltotta ki a közvéleményből az előző napokban, hogy ki legyen Király Gábor utódja. Amikor legutóbb Feröeren jártak a mieink, Dárdai Pál, az akkori szövetségi kapitány Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, Bernd Storck most Gulácsi Péter mellett döntött, aki friss Bundesliga-tapasztalattal állt a kapuba.

A védelmünk és a középpályásunk a legerősebb bevethető összeállításban kezdett, a centerposzt állandó kérdés, ezúttal Priskin Tamás kapott lehetőséget, akit Dzsudzsák Balázs az egyik, Németh Krisztián a másik oldalról igyekezett segíteni, így Nikolics Nemanja ismét csak a kispadon kapott helyet.

Ahogy a legutóbbi feröeri gólszerző, Szalai Ádám is, ám neki csak 27 percet kellett a pályán kívül töltenie, Priskint ugyanis combsérülés miatt le kellett cserélni. Ez volt az első igazi feljegyezni való a meccsen, öt perccel később aztán Németh bal oldali beadása jelenthetett volna veszélyt, ám érkező nem volt, így nem lett meg az első kapura lövésünk.

Az első játékrész záró negyedórájára Dzsudzsák többször is belépett középre szervezni a játékot, volt egy távoli lövése, valamint két középre betett labdája, amikből az egyik kimondottan jól sikerült, Gunnar Nielsen épphogy el tudta ütni a labdát Kleinheisler László elől, a kipattanóból Szalai azonban nem találta el a kaput.

FERÖERI VESZÉLY, DE HOL A MAGYAR?

Az első félidőben ellenfelünk volt a veszélyesebb, de azért nagyon izgulnunk sem kellett, a váratlanul a pályára kerülő piros bója és a hatalmas szél is több érdekességet tartalmazott.

Annak sem örülhettünk, hogy a második félidő első dicsérete Gulácsi Péternek járt, aki a kiváló labdát kapó René Joensen elől mentett nagyot. Akkor meg aztán tényleg a szívroham kerülgette a magyar lakosságot, amikor Sölvi Vatnhamar fejese alig kerülte el a kapunkat, a támadó ráadásul nem sokkal később lövéssel is próbálkozott, szerencsénkre az fölé ment.

Már az első félidőben sem futballoztunk túl jól, a másodikban ráadásul többször be is szorultunk, nem olyan volt a játék képe, mint amilyenre számítottunk. Storck újabb támadó, Nikolics behozatalával igyekezett új színt hozni a csapatba, a Legia csatára három perccel később helyzetbe is került, de Sonni Ragnar Nattestad becsúszva mentett előle.

A 79. percben Nikolics beadásáról maradt le Szalai, nem sokkal később beállt Stieber Zoltán is, ám a következő nagy ziccer is a hazaiaké volt, Hallur Hansson lövésénél csak a kapufa mentett! Az ellentámadás végén aztán a mieink „sorozták meg” ellenfelük kapuját, ám Stieber és Szalai is rontott, majd Elek bombája sem talált kaput.

A mieink teljesítménye elmaradt az előző hónapokban látottaktól, így nem tudtunk felülkerekedni a világranglista 135. helyezettjén. Folytatás októberben, Svájc ellen itthon.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23-AS KERETE A FERÖER ELLENI VB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
1 Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: 2 Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), 3 Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), 5 Fiola Attila (Videoton), 14 Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), 21 Korcsmár Zsolt (Vasas)
Középpályások:
6 Elek Ákos (DVTK), 8 Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), 10 Bognár István (DVTK), 15 Kleinheisler László (SV Darmstadt 98 – Németország), 16 Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), 18 Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), 23 Vida Máté (Vasas)
Támadók: 7 Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), 9 Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), 11 Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), 13 Böde Dániel (Ferencváros), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)

A FERÖERI KERET
KAPUSOK:
Gunnar Nielsen (FH Hafnarfjördur – Izland), Kristian Joensen (KÍ Klaksvík), Teitur Gestsson (HB Tórshavn)
VÉDŐK: Jónas Tór Naes (B36 Tórshavn), Atli Gregersen (Víkingur), Sonni Ragnar Nattestad (Fylkir – Izland), Rógvi Baldvinsson (Vidar – Norvégia), Jóhan Troest Davidsen (HB Tórshavn), Viljormur Davidsen (Vejle BK – Dánia), Bárdur Hansen (Fremad Amager – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: René Joensen (Vendsyssel – Dánia), Pól Jóhannus Justinussen (NSÍ Runavík), Róaldur Jakobsen (B36 Tórshavn), Kaj Leo í Bartalsstovu (FH Hafnarfjördur – Izland), Sölvi Vatnhamar (Víkingur), Árni Frederiksberg (NSÍ Runavík), Fródi Benjaminsen (HB Tórshavn), Hallur Hansson (AC Horsens – Dánia), Brandur Hendriksson (Randers – Dánia), Heini Vatnsdal (Fremad Amager – Dánia)
CSATÁROK: Klaemint Olsen (NSÍ Runavík), Páll Klettskard (KÍ Klaksvik), Jóan Símun Edmundsson (Odense – Dánia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik