Magyar-finn: Elég támadóval állunk fel a sikerhez - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 09:45
null
Dárdai Pál nem zárta ki, hogy újoncot avat a finnek ellen (Fotó: Korponai Tamás)
A DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt Dárdai Pál, a finnek elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a türelem és a játékosok fizikai felkészítése a győzelem kulcsa. A szakember hozzátette, elegendő mennyiségű támadóval lépünk pályára ahhoz, hogy megnyerjük a pénteki mérkőzést.

 

„A magyar játékosoknak nincs olyan erős énjük, mint a nyugat-európai futballistáknak, ezért a finnek ellen csak úgy tudunk nyerni, ha a szurkolók végig buzdítják a csapatot és türelmesek lesznek. Nem fogunk fölöslegesen letámadni és rohanni a labda után, ezért fontos lesz, hogy a labdaszerzések után milyen gyorsan tudunk átváltani támadásokba. A finnek komoly játékerőt képviselnek, nem véletlenül vertek meg minket a tavasszal. A győzelem kulcsa a türelem. A játék legfontosabb elemei a párharcok. Ha mentálisan jól fel vannak készítve a futballisták, akkor az egy az egy elleni ütközetekben is hatékonyabbak” – mondta Dárdai Pál.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a finnek mit szeretnének játszani, de okozhatnak meglepetéseket. A mai világban százszázalékos bizonyossággal nem jelenthetjük ki, hogy tudjuk, mi vár ránk. Mi azonban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal szeretnénk foglalkozni” – folytatta a szövetségi kapitány.

Dárdai szerint a legutóbbi két mérkőzésen tapasztalható hatékonyabb védekezés a jó csapategységnek köszönhető, valamint annak, hogy a középpályások és a támadók is jól muzsikáltak.

„Korcsmár Zsolt és Pintér Ádám hiányával meg kell birkóznunk, de nem panaszkodom, elégedett vagyok a behívott játékosokkal, csak most már több sérülés ne legyen. Jó lett volna, ha lehetőségünk van játszani egy felkészülési mérkőzést, mert kipróbálhattunk volna új taktikai elemeket, ettől függetlenül elképzelhető, hogy újoncot avatok. Viszont vannak olyan kerettagok, akiket nem ismerek abból a szempontból, miként teljesítenek stresszhelyzetben, ezért megvan a veszélye a szerepeltetésüknek. Az edzésteljesítmény és a napi forma alapján döntöm el, hogy avatunk-e újoncot vagy sem” – szögezte le Dárdai.

„Annyi támadóval még nem játszott magyar csapat, mint amennyivel mi álltunk fel a románok ellen, tehát aki látta a mérkőzést, nem panaszkodhat. Nálam nincsenek csatárok, csak támadó és védekező feladatokkal ellátott játékosok. A győzelemhez elegendő mennyiségű támadóval lépünk pályára pénteken” – hangoztatta a szakember.

„A legfontosabb a futballisták fizikai felkészítése. Ha a tizenegy emberből kilenc jó napot fog ki, jó eredményt érünk el. Amennyiben az első párharcot megnyered vagy sikeres az első passzod, akkor mentálisan is megerősödsz. Ez egy ördögi kör” – tette hozzá Dárdai, aki továbbra sem szeretne hallani a jövőjét firtató kérdésekről.

A szövetségi kapitány elmondta, az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen több új elemet is kipróbálhat a válogatott – mint például a gyors szélső hátvédek bevetése –, valamint szeretné elérni, ha a leendő szövetségi kapitánynak – akár ő lesz, akár nem – legyen mire támaszkodnia a következő keretösszetétel alkalmával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik