Magyar-északír: Gerát szakértőnek! - írják Belfastban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 10:37
A vasárnapi Eb-selejtezőre kisorsolt ellenfél, Észak-Írország ugyanúgy 28 éve járt nagy tornán, mint a magyar labdarúgó-válogatott, és ugyanúgy hosszú ideje sötét lova a nemzetközi porondnak, mint a mi csapatunk – a kevés hiteles ismerőjük egyike Gera Zoltán lehet, írják Belfastban.

A Belfast Telegraph szakírója, Steven Beacom így fogalmaz: „Ha az éppen soros ellenfelet arról kérdezik, mit vár az Észak-Írország elleni meccstől, az általános válasz úgy hangzik, hogy »tiszteljük őket, nem lesz könnyű meccs«, bla, bla, bla. Többnyire azért mondja ezt a megszólaló kapitány vagy játékos, mert semmit sem tud aprócska országunkról."

Gera Zoltán szemmel láthatóan a kivételek egyike – állapítja meg a cikkíró –, olvasván a nyilatkozatát, melyben a magyar játékos „nagyszerű és nagyon rossz teljesítményre egyaránt képes, kiszámíthatatlan csapatnak" nevezte az északír válogatottat.

„Valaki szerződtesse ezt az embert szakkommentátornak!” – állapítja meg viccesen Beacom, aki felsorolja az északír válogatott ama tagjait (Gareth McAuley, Chris Brunt, Aaron Hughes, Chris Baird), akikkel Gera angliai éveiben egy csapatban futballozott.

A tudósítás szerint Gera érthetően az északírek csúnyábbik arcát szeretné látni, és vélhetően olyan hasznos tanácsokkal látta el Pintér Attilát, hogy ezt a bizonyos arcot a magyar csapat a célnak megfelelő játékkal elő tudja csalogatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik