Pintér kiszolgálná a szurkolókat és számít rájuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 20:42
null
Pintér Attila reméli, a debreceni hangulat hozzásegíti a válogatottat a győzelemhez (Fotó: Grnák László)
Számít a szurkolókra Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki csütörtökön a dánok elleni barátságos mérkőzésen dirigálja második alkalommal az együttest.

A szakember hangsúlyozta, Debrecen már régóta megérdemelt egy olyan stadiont, mint az új nagyerdei aréna, és bízik abban, hogy sikerül kiszolgálni a közönséget. Hozzátette: reményei szerint a találkozóig a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok rendbe jönnek majd.

SZAVAZÁS

Május 22-én Dániával játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott, ön mit vár a debreceni találkozótól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A keret csütörtökön délelőtt közel kétórás videózáson vett részt, amelyen kielemezték a rivális játékát. Ezt követően közös ebéd, majd csendes pihenő következett, délután pedig már a Nagyerdei Stadionban gyakorolt az együttes, a tréningen az alapjátékokat vette át a gárda, a védekezésből a támadásba való átmenetet, végül pedig a pontrúgásokat gyakorolta.

„Remek munkát végeztek a fiúk az elmúlt napokban, ezért nagyon bízom a jó eredményben. A kezdőcsapatot majd a mérkőzés előtt fogom ismertetni" – idézi Pintért a haon.hu.

„Túl sok a próbajátékos a válogatottnál”

Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya vélhetően több, a hosszú klubszezon által „kilúgozott" játékosát kihagyja a Magyarország elleni csapatból.

„A frissesség a cél. Olyan játékosokat kell pályára küldeni, akiket nem készített ki teljesen a klubszezon. Néhány játékos fizikálisan és mentálisan is ereje végén jár, nekünk pedig Magyarország és Svédország ellen két mérkőzésünk is lesz. Bolondság lenne a rossz állapotban levőket játszatni, amikor mások még frissek. Az Eb-selejtezőkre készülünk, minden, amit teszünk, már gyakorlás a szeptemberi kvalifikációs rajtra” – mondta Olsen, aki a 2010-es vb előtti kvalifikációs mérkőzésekre is kitért.

„Magyarországon 0–0-t játszottunk egy nem túl jó meccsen, de ez is kellett ahhoz, hogy kijussunk a világbajnokságra. 2009 őszén otthon kikaptunk a magyaroktól, ám ezt már a kijutás után megengedhettük maguknak.”

Olsen az edzéseken egy 4–1–4–1-es formációt gyakoroltatott játékosaival, K. Scmeichel – L. Jacobsen, Agger, Kjaer, Ahlmann – Kvist – Eriksen, Höjbjerg, Krohn-Dehli, Kusk – Braithwaite összeállításban. A kapitány a dán újságírók érdeklődésére azt mondta, közel sem biztos, hogy az edzőpályán látott csapat lesz a csütörtöki kezdő.

MAGYARORSZÁG–DÁNIA
Debrecen, Nagyerdei Stadion, csütörtök 20.15

Tv: M1, ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS AZ NSO-N!
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Magyarország:
Gulácsi – Varga J., Vanczák, Juhász, Korhut – Pátkai, Tőzsér – Koman, Szakály P., Dzsudzsák – Rudolf
Dánia: K. Scmeichel – L. Jacobsen, Agger, Kjaer, Ahlmann – Kvist – Eriksen, Höjbjerg, Krohn-Dehli, Kusk – Braithwaite

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik