Válogatott: Eb-selejtezők Debrecenben és az Üllői úton

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 12:14
null
A készülő debreceni stadion (Fotók: nagyerdeistadion.hu)
A magyar labdarúgó-válogatott a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezősorozatban várhatóan Debrecenben és az Üllői úton, a két legújabb és legmodernebb stadionban játszhatja majd a hazai mérkőzéseit – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t Sztancsik Tamás, a nemzeti csapat sajtófőnöke.

 

„Májusban érkezik Magyarországra az UEFA delegációja, és ekkor fogják megvizsgálni a szóba jöhető két stadiont, az új debreceni és az épülő ferencvárosi létesítményt. Ez a két stadion felel majd meg minden szempontból az európai szövetség előírásainak, ezek az épülő létesítmények lesznek a legújabb, legmodernebb stadionjaink, ezért magától értetődő, hogy ezt a két helyszínt ajánljuk. Ezekről véleményt alkot az UEFA, és ha mindkét stadionra megkaptuk a jóváhagyást, akkor azután kell eldöntenünk, hogy melyik meccset hol rendezzük majd” – nyilatkozta a lehetséges Eb-selejtező helyszínekkel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online-nak Sztancsik Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke.

Ebből kiderül, hogy a válogatott tétmeccseinek otthont adó, átépítés előtt álló Puskás Ferenc Stadionban biztosan nem lesznek Eb-selejtezők. Már csak azért sem, mert a tervek szerint a selejtezők idején már megkezdődik annak a stadionnak az átépítése.

Az UEFA versenykiírásának 22.01 pontja szerint a szövetségeknek a selejtezős menetrend ismertetése – február 23. – után hatvan napjuk van megadni, hogy mely helyszíneken szeretnék rendezni hazai selejtezőiket. A javaslatok elfogadásáról az UEFA dönt. Az adott selejtező előtt 120 nappal hirdetik ki a végleges helyszínt. Főszabály szerint az Eb-selejtezőnek helyet adó stadion legfeljebb 90 perces buszútra kell, hogy legyen egy nemzetközi repülőtértől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik