Valószínűleg Fülöppel kezdődik szerdán a válogatott összeállítása

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 14:10
Úgy tűnik, Erwin Koemannak kapust kell cserélnie a Málta elleni mérkőzésre, mert az albánok ellen (remekül) védő Babos Gábor a mérkőzés végén sárga lapot kapott, és mivel ez már a második volt neki a selejtezősorozatban, egymeccses eltiltás vár rá.
Erwin Koemannak (balról a második) nem várt gondjai aadódtak
Fotó: Czagány Balázs
Erwin Koemannak (balról a második) nem várt gondjai aadódtak
Erwin Koemannak (balról a második) nem várt gondjai aadódtak
Fotó: Czagány Balázs
Erwin Koemannak (balról a második) nem várt gondjai aadódtak

A televízió nem mutatta, és a kispadokról sem lehetett tisztán látni, hogy mi történt a tiranai találkozó végén, amikor Babos Gábornak a játékvezető felmutatta a sárga lapot. A NEC kapusa valószínűleg odaszólt a holland bírónak, s ezért kapta meg sorozatbeli második sárgáját.

Bár a FIFA nem hivatalos meccslapján sem jelölték a lapot, az MLSZ közlése alapján a válogatott abban a tudatban készül a szerdai meccsre, hogy Babos nem védhet.

„Biztos vagyok benne, hogy olyan csapatot vertünk meg, amely a csoportban hátralévő meccsein meglepő pontokat fog szerezni. Még mindig nem számolgatunk, realista vagyok, készülünk a szerdai, Málta elleni meccsre. Játékosaimmal hétfőn délben találkozunk az edzőtáborban, akkor derül ki, hogy a sérültek milyen állapotban vannak. Az biztos, hogy Babos Gábor és Dárdai Pál két sárga lapja miatt nem játszhat” – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján Erwin Koeman nyilatkozata.

Két változás tehát biztosan lesz a szombati meccshez képest a magyar csapat kezdőjében.

A keretben Babos mellett még két kapus, Fülöp Márton és Köteles László van, valószínűleg előbbi kap lehetőséget. Ha mégis Kötelesnek szavazna bizalmat Erwin Koeman, akkor újoncot avatna a válogatott. Bármelyikük is áll majd a kapuban, remélhetőleg nem lesz sok dolga.

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA

1. Dánia 4 3 1 9–2 +7 10
2. Magyarország 5 3 1 1 5–2 +3 10
3. Portugália 5 1 3 1 6–3 +3 6
4. Svédország 4 1 3 2–1 +1 6
5. Albánia 6 1 3 2 3–3 0 6
6. Málta 6 1 5 0–14 –14 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik