Koeman újabb gondja: Tóth Balázs vállsérülést szenvedett

Vágólapra másolva!
2009.03.25. 19:41
Súlyosnak látszó vállsérülést szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott szerdai edzésén Tóth Balázs, a Genk védekező középpályása. Az orvosok már vizsgálják Tóth sérülését, pontos diagnózis estére várható. Tóthon kívül még Gyepes Gábor bajlódik kisebb sérüléssel.

GYEPES ÉS FÜLÖP NYILATKOZOTT AZ NSO TV-NEK

GYEPES ÉS FÜLÖP NYILATKOZOTT AZ NSO TV-NEK



Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sokkal jobban meg volt elégedve a szerda délután tartott edzéssel, mint az egy nappal korábbival – igaz, Tóth Balázs sérülése újabb gondot jelentett a számára.

A holland szakember szerint sokat fejlődött a csapat az izraeli mérkőzés óta, amelyen sok fölösleges labdavesztés volt a mezőnyben. A válogatottban több posztra is két, jó formában lévő játékos van, igaz, jó néhányan sérüléssel is bajlódnak. Tóth Balázs nem is volt végig a pályán a többiekkel, ugyanis súlyosnak látszó vállsérülést szenvedett.

„Egyelőre annyit tudunk, hogy elsőre súlyosnak tűnik, de mindenképpen megvárjuk az estét. A tegnap Fehér Csaba kiesése miatt behívott Vadócz Krisztián amúgy az ő posztján is tud játszani. Tóthnak ez a sérülése már a klubjánál is megvolt, s most kiújult” – mondta Erwin Koeman szövetségi kapitány a Szusza Ferenc Stadionban tartott tréninget követő sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány az edzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Tóthon kívül Gyepes Gábor bajlódik kisebb sérüléssel, amelyet még a vasárnapi bajnokin kapott rúgás okozott. A holland szakember az utólag behívott Vadóczról elmondta, az Osasuna játékosa szerinte tökéletesen tisztában van vele, hogy annak idején miért került ki a keretből és most miért csak utólag hívták be.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Erwin Koeman fejében már megvan a várható kezdőcsapat az albánok elleni mérkőzésre, de természetesen ezt még nem árulta el a kapitány. Több posztra is két, jó formában lévő, azonos képességű játékos pályázik, de ez a konkurenciaharc csak jót tehet a teljesítményüknek.

Fülöp Márton, a válogatott kapusa szerint a legfontosabb a csapat, s hogy a legjobb formában lévő kapus védjen a találkozón. A Sunderland kapusa úgy véli, csak jót tehet az a csapatnak, hogy az edzéseken meg kell küzdeni a kezdőcsapatbeli helyekért. Gyepes Gábor, a válogatott egyik hátvédje pedig arról beszélt a Nemzeti Sport Online-nak, hogy ők még nem tudják, ki játszhat Albánia ellen a kezdőcsapatban az eltiltás miatt hiányzó Juhász Roland helyén.

Erwin Koeman szerint bebizonyosodott, hogy Albánia mindenki számára nehéz ellenfél. Olyan eredményt értek el Portugália ellen (0–0 idegenben), amellyel ő most látatlanban is kiegyezne az októberi Magyarország–Portugália mérkőzésen. A Nemzeti Sport Online kérdésére válaszolva a holland szakember elmondta, hogy Izrael ellen elégedetlen volt sok, a mezőnyben eladott labda miatt, de a mai edzésen már úgy látta, hogy sokkal labdabiztosabbak a játékosok, és hasonló problémák nem vetődnek fel Albánia ellen.

Tóth Balázs (balra) súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Tóth Balázs (balra) súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik