Nem ment Róth Antal csapatának, megérdemelt a vendégsiker

Vágólapra másolva!
2007.10.16. 19:57
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán Fehéroroszországtól. A mieink ugyan jobban kezdték a meccset, ám utána a vendéggárda fölénybe került, és végül megérdemelten nyert.
A szőke Kamarovszki góljával nyertek a fehéroroszok
M. Németh Péter
A szőke Kamarovszki góljával nyertek a fehéroroszok
A szőke Kamarovszki góljával nyertek a fehéroroszok
M. Németh Péter
A szőke Kamarovszki góljával nyertek a fehéroroszok

A csoport első két helyen tanyázó csapat találkozott az Üllői úton. A magyar csapat nagyon aktívan kezdett, az első tíz percben kapujához szögezte az ellenfelét. Mezőnyfölénye azonban inkább szögletekben, nem pedig nagy gólhelyzetekben mutatkozott meg.

A fehérorosz válogatott azonban átvészelte a nehéz időszakot, kijött a szorításból, és már támadásokat is vezetgetett. Helyzetekig azonban nem jutottak el, Bogdánnak sokáig csak egy szabadrúgásnál kellett hárítania.

Bár a félidő második felében valamivel jobb volt a vendégcsapat, mégis váratlan volt, hogy megszerezték a vezetést: egy jobb oldali szöglet után a Zsidai mellett felugró Kamarovszki a bal felső sarokba fejelt.

A második félidő elején mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy helyzet: előbb Krivecs lőtt nagy helyzetből mellé, majd Szalai volt képtelen elemelni a labdát a kivetődő kapus fölött.

A fehérorosz csapat fölényben játszott ebben az időszakban is, és a magyar csapat örülhetett, hogy nem került még nagyobb hátrányba.

Sok volt a pontatlanság a magyar csapat játékában, viszont kinyílni sem nagyon akartak a mieink, hiszen Kamarovszki állandó veszélyt jelentett Bogdán kapujára.

Az egyenlítés végül nem sikerült, a magyar válogatott nagyon akart, de görcsös volt a játéka, a fehérorosz együttes győzelme jogosnak mondható.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ

MAGYARORSZÁG-FEHÉROROSZORSZÁG 0-1 (0-1)
Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 5 000
Játékvezető: Joeri van de Velde (belga)
Asszisztensek: Dirk Gilon, Luc Leroy (belgák)
MAGYARORSZÁG FEHÉROROSZORSZÁG
Bogdán Csesznovszki
Kovács G. Csitov
Kovács Z. Martinovics
Pintér Á. Oszipovics
Varga R. Verhovcsov
Demjén Kisljak
Zsidai Afanaszjev
Szakály P. Krivecs
Laczkó Putsila
Hrepka Kamarovszki
Szalai Á. Kovel
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Róth Antal Jurij Kurnyenyin
Gólszerző: Kamarovszki (42.)
Csere: Hrepka h. Farkas B. (59.), Afanaszjev h. Platonov (74.), Varga R. h. Völgyi (83.), Demjén h. Szabó Á. (87.), Kovel h. Balanovics (90+1.)
Sárga lap: Verhovcsov (27.), Demjén (56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik