Kisteleki István cáfolja, hogy az MLSZ megkereste Lennartsont

Vágólapra másolva!
2007.09.24. 19:01
Kisteleki István elnök cáfolta, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség megkereste volna Benny Lennartssont, a norvég élvonalban szereplő Start vezetőedzőjét. Az MLSZ első számú vezetője szerint elégedettek Várhidi Péter szövetségi kapitánnyal.
Várhidi Péter szerződése az év végén jár le
NS-archív (M. Németh Péter)
Várhidi Péter szerződése az év végén jár le
Várhidi Péter szerződése az év végén jár le
NS-archív (M. Németh Péter)
Várhidi Péter szerződése az év végén jár le

„Elégedettek vagyunk a szövetségi kapitánnyal, a jövő kérdése ez ügyben legfeljebb decemberben lesz aktuális, mert Várhidi Péter szerződése az év végéig szól – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Kisteleki István.

Az NSO hétfőn délután az egyik norvég lap (Dagbladet) internetes honlapja alapján közölte, hogy a 64 éves Benny Lennartssont megkereste az MLSZ, hogy szövetségi kapitányként vegye át a magyar válogatott irányítását.

Kisteleki István komolytalannak tartja a felvetést, erre hasonlattal is élt.

„Ez olyan, mintha mi azzal állnánk elő, hogy készülünk a 2-es metró szerelvényeinek átterelésére a 4-es metró még nem is létező vonalára. Aztán meg másnap előállnánk épp az ellenkezőjével, kategorikusan cáfolva az előző információt…” – Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

A 64 éves Lennartsson játékosként az Örebróban, a Fulhamben és az FC Monthey-ban szerepelt.

Edzői pályafutását utóbbi klubnál kezdte, majd tevékenykedett az Örebróban, a Sundsvallban, a svéd U21-es és olimpiai válogatottnál, a Vikingnél, a Brann Bergennél, a Lyngbynél, a Bristol Citynél és a Viborgnál.

A Starthoz néhány hete került, szerződése az év végén jár le.

A Viking Stavangerrel 1991-ben norvég bajnok volt, 1989-ben és 2001-ben pedig a Norvég Kupát hódította el a csapattal.

Az 1994-es világbajnokság idén szaktanácsadóként segítette a svéd nemzeti tizenegyet, míg a tavalyi németországi vb idején elemzőként tevékenykedett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik