SOMOGYI ZSOLT
2020.06.11 23:25 Frissítve: 2020.06.12 07:49

Teli rüszt – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Magyar labdarúgó mesterhármasa külföldi bajnokságban – minden szurkoló szívét megdobogtatja az ilyen hír. Három akármilyen gólról lehetne szó, lapockáról bepattanó, gólvonalról hálóba spiccelt labda, lecsúszott beadás – ahogy az öltözőkben mondják, a gólt nem kell megmagyarázni, míg Buzánszky Jenő, az Aranycsapat jobbhátvédje szerint a győzelmet sem, a vereséget meg nem lehet –, ám Szoboszlai Dominik Grazban elért szerdai triplája más kategória.

 
Szoboszlai triplázott, a Salzburg öt gólig jutott a Sturm ellen
Salzburg 3, Liefering 2, válogatott 1, U19 2, U17 4 – Szoboszlai szabadrúgásgóljai!
Szerencsére elkaptam a fonalat – Szoboszlai 

A drukkerek persze imádják a Zidane-cselt, talppal átvenni a labdát zseniális trükk volt, de a másik két gól is önálló elemzésért kiált. A beindulás a védők közé, a ballal a kapus felett a hosszú felsőbe küldött labda is gyönyörű, okos megoldás volt, de rám a legnagyobb hatással a szabadrúgása volt. A mozdulat tanítani való, de rendkívüli érzék kell ahhoz, hogy ezt valaki egyáltalán megtanulhassa, a legtöbben hiába próbálkoznak vele. Egyenesen, lefeszített rüszttel felfelé meglőtt labda, amely a sorfal felett elhaladva aztán rakétaként csapódik lefelé – káprázatos megoldás volt!

S nem először!

Ebben a gólban az igazán lebilincselő a rengeteg gyakorlás, a befektetett munka sokadik visszaigazolása, nem véletlenről van tehát szó – nem igaz, hogy nem lehet magyar játékosból futballistát nevelni, és erre éppen ez a gól a bizonyíték. Szoboszlai Dominik élete nyitott könyv a szurkolók előtt. Édesapja, Szoboszlai Zsolt a leginkább miatta életre hívott, saját útját járó gyerekcsapatban, a Főnixben tanította fiát hosszú éveken keresztül. A munka nem könnyű, apától és fiától, mi több, az összes családtagtól rendkívüli kitartást kíván, és ami pedig nálunk a legnagyobb gondot okozza, jelentős szakértelmet igényel – Szoboszlai apuka az eleven bizonyíték, hogy célba érni nem lehetetlen. Ide tartozik, hogy a Mol Fehérvártól Egerszegre kölcsönadott Bolla Bendegúz fontos és szép gólt lőtt Diósgyőrben – gyerekként ő is a Főnixben nevelkedett Dominik csapattársaként.

Szakemberek foglalkozzanak a gyerekekkel, ez a Szoboszlai-tripla legfontosabb tanulsága.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.