Sepsi: Egyedül megbolondultam volna... – Tamás Márk

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 10:01
Örül, hogy rendeződött a sorsa, és a lengyel első osztályú Slask után a Sepsi OSK-ban folytatja pályafutását. Tamás Márk a múlt héten írt alá a román első ligás együtteshez, amellyel kétéves szerződést kötött. A korábbi hetekben lehetett hallani, hogy több klub, így például a lengyel Widzew Lódz és a Górnik Zabrze, valamint a spanyol másodosztályú Ala­vés is érdeklődött iránta.

 

„Végtelenül boldog vagyok, hogy végre eldőlt, hová szerződöm – mondta lapunknak az egyszeres válogatott hátvéd. – Nem mindegyik klubon éreztem azt, hogy mindenáron engem akar, másik szerződést meg azért nem ütöttük nyélbe, mert mást választottakaz előző idényben sérülések miatt körülbelül fél évet kihagytam, így érthető, ha több csapat kételkedett abban, hogy jó állapotban vagyok. A Sepsi viszont mindent megtett azért, hogy hozzá kerüljek, ez rendkívül jólesett. A végső döntés előtt természetesen kikértem Marco Rossi szövetségi kapitány és segítője, Laczkó Zsolt véleményét is, s mindketten azt mondták, ha stabilan szerepet kapok, és a csapat is eredményes lesz, vagyis az élmezőnyben végez, akkor minden esélyem megvan arra, hogy meghívót kapjak, csak rajtam múlik. Megnyugtattak, így boldogan írtam alá. Nehéz időszakot tudok magam mögött, korábban egyszer sem voltam szabadon igazolható, nem tudtam, milyen érzés ez. A nyáron ez történt a Slasknál, s azt kell mondjam, sok feszültséggel járt ez a periódus, hiszen úgy teltek el napok, hogy semmi sem történt. Ezért is kell megköszönnöm a Diósgyőrnek, hogy edzhettem náluk, lehet, egyedül megbolondultam volna... Rengeteget dolgoztam az utóbbi időben is, ám tétmeccsen legutóbb négy hónapja játszhattam, ez nagyon sok kihagyás, de hiszek benne, hogy hamar utolérem magam.”

A Sepsi nem remekel, az utóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette, szombaton a sereghajtó Chindia Targoviste otthonában lép pályára.

„Ha minden papír rendben lesz, remélhetőleg már a hétvégi bajnokin pályára léphetek, vagy legalább a keretben helyet kaphatok. Egyáltalán nem vagyok csalódott, hogy így alakult, úgy érzem, jó helyre kerültem. A Sepsi erős, nem véletlenül nyerte meg legutóbb a Román Kupát, oda kell érnünk a rájátszást érő helyek egyikére. A cél nem lehet más, mint a nemzetközi kupaszereplés, ezért dolgozunk. ”      

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik