Nikolics: Jó, hogy elküldték Casonit, és lemondott Burcsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 08:59
null
Nikolics remekül kezdte a szezont – és arról is megvan a véleménye, ami volt csapatánál történik (Fotó: Legia Warszawa)
Lengyelországból is figyelemmel kíséri volt csapatát, a bajnoki címvédőként csak szenvedő Videoton FC-t Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar válogatott csatára. A lengyel góllövőlistát és az európai Aranycipő-versenyt a szezon elején vezető Nikolics örül, hogy változások történtek a pocsék szezonrajt után a Vidinél.

 

– Tudja, mit játszott a hétvégén a Vidi?
– Láttam, kikapott az MTK-tól egy nullára.

– És mit szól hozzá?
– Biztos vagyok benne, hogy elindul felfelé a táblázaton. Hogy pontosan mit akart Bernard Casoni edzővel a klub, azt sokan nem értették, mindenesetre látszott, hogy a futballisták szenvedtek a pályán. Önbizalom nélkül nem lehet játszani. Jó döntés volt, hogy elküldték, és lemondott Burcsa Győző sportigazgató. Örömmel hallottam a hírt, hogy akár Joan Carrillo is visszatérhet a kispadra, szerintem az lenne a legjobb megoldás, ő fel tudná rázni a csapatot.

– Dióhéjban össze tudja foglalni, mi a különbség a magyar és a lengyel bajnokság között?
– Itt nagyobb az iram és több a párharc. Az eltérés azonban nem olyan nagy, jó játékosok vannak az NB I-ben is, jellemző, hogy Artjoms Rudnevs, Lovrencsics Gergő, Guzmics Richárd vagy Kádár Tamás lengyel klubjának is meghatározó embere lett. Más az is, hogy a Legiával például a Wisla Kraków ellen harmincezer, a Korona Kielce ellen több mint tizenötezer néző előtt játszottunk – ilyesmi azért Magyarországon nem jellemző.

Reális cél a gólkirályi cím? Nem nyomasztó, hogy ráragadt a NiGOLics név? Visszatérne-e még a Videotonba? KERESSE A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik