Megyeri: Nem divat, hogy külföldön játszó magyar segíti a honfitársait

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 11:28
null
A nyáron szerződtetett Megyeri Balázs alapember az Atromitoszban (Fotó: Andreas Papakonstantinou)
Öt bajnokin egyetlen gólt kapott – azt is tizenegyesből – a görög élvonalbeli Atromitosz magyar kapusa, Megyeri Balázs, aki a saját teljesítménye mellett a közelgő Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccsről és magyar csapattársáról, Ugrai Rolandról is szót ejtett a Nemzeti Sportnak adott interjúban. 

 

– Ha nincs Franco Mazurek...
– Hogyan, kérem? – kérdezett vissza Megyeri Balázs, a görög bajnokságban jelenleg második Atromitosz 28 éves, egyszeres válogatott kapusa.

– Az egyetlen ember, aki ebben az idényben gólt lőtt önnek. Ja, a Panaitolikosz argentin játékosa. – Tizenegyes volt, az első fordulóban, a szünet előtt történt, bele is értem a labdába, sajnos gól lett, de ha felajánlják, hogy ötmeccsenként kapok gólt, azt büntetőből, elfogadom. Tény, azóta, vagyis négy és fél bajnokin nem kaptunk gólt, ez pedig jó érzés.

– Remélte, hogy ez a teljesítmény elég lehet a válogatott meghívóhoz?
– Összetett a kérdés. Az Európa- bajnokság előtt is egy csoportban voltunk a görögökkel, ez már a negyedik meccs ellenük, és negyedszer is lemaradok róla... De nem kerülöm ki a kérdést: Gulácsi Péter nemcsak a kapusok, az összes magyar játékos közül kiemelkedik azzal, hogy harmadik éve véd a Bundesligában dobogóesélyes, BL-ben, El-ben szereplő csapatban, nem kérdés, ő az első számú jelölt a válogatottban a posztunkon. Azok után, hogy Kovácsik Ádám megsérült – ezúton kívánok neki minél előbbi visszatérést –, nem mondom, hogy eszembe sem jutott a meghívó. Dibusz Dénes a Fradiban véd jó formában, és az is igaz, a görög bajnokság későn kezdődött, addigra az első Nemzetek Ligája-meccsekre összeállt Marco Rossi kerete. Nemcsak magamra gondolok, Bogdán Ádám is visszatért, láttam egy nemzetközi kupameccsét, szenzációsan teljesített, ő is szóba kerülhetett volna. Bernd Storcknál sokáig második számú kapus voltam, ez most így alakult. Tekintve, hogy az új kapitány érkezése óta senki sem keresett, nem lepett meg, hogy nem vagyok kerettag.

– Ugrai Roland a klubtársa; két kerettagot is adhatna a nagyszerűen szereplő Atromitosz a jövő pénteki, athéni mérkőzésre.
– Ad is: a görög keretben ott van bal oldali védőnk, Dimitrisz Jannulisz és háromgólos csatárunk, Estimiosz Kulurisz, szóval nem mondom, hogy a csapat jó formájára senki sem figyelt fel... Jól kezdtünk, én is érzem a vezetőedző, Damir Canadi bizalmát, jó a kapusedzőnk is, újra jó érzésekkel megyek mindennap edzésre.

– Ha már itt tartunk: mit szólt Ugrai Roland érkezéséhez?
– Őszinte leszek: nem divat, hogy külföldön játszó magyar segíti a honfitársait, de én másképpen gondolkodom, büszke vagyok rá, hogy már két játékos szerződtetésében volt szerepem: Fürthben Pintér Ádámról, itt pedig Roliról kérdeztek. Mi több, magam olvastam az önök lapjában, hogy szabaddá vált, eljött Diósgyőrből, és mert mi az ő posztjára kerestünk játékost, mondjuk úgy, tettem azért, hogy szóba kerüljön. Az edzőnk, Damir Canadi meg is kért, kérdezzek utána, milyen srác, összehoztam korábbi edzőjével, Bódog Tamással, s örülök, hogy sikerült idejönnie. S mert Roland három bajnokin két gólt lőtt és adott egy gólpasszt, egyértelműen erősítést jelent a megszerzése.

– Lehet érezni, hogy közeleg a görög–magyar?
– Egyelőre nem, hiszen három görög csapat van érdekelve még a nemzetközi kupában, a AEK a BL-ben, az Olympiakosz és a PAOK az El-ben szerepel, ez azért sokat elárul a görög bajnokságról. A héten a nemzetközi kupa a téma, hétvégén bajnoki forduló van, utána következik a válogatott.

– Öt évig volt az Olympiakosz kapusa, aztán Spanyolországban és Németországban védett. Számított, hogy tudta, hova érkezik?
– Húszévesen érkeztem Athénba, ma pedig két kislány édesapjaként vagyok itt – Nara decemberben lesz kétéves, Nola már itt született hét hete, így nemcsak a szakmai szempontok számítottak, hanem az is, hogy tudtuk, a gyerekek milyen közegbe kerülnek. Tudtam, hova érkezem, ismerem a ligát, a játékosokat, tudtam, hol szeretnénk lakni – egy utcára lakik tőlünk korábbi klubtársam, a görög válogatott csapatkapitánya, Vaszilisz Toroszidisz, vele beszélgettem a budapesti meccsről. Nem örültek, hogy üres volt a stadion, de a korábban megszokott pireuszi aréna helyett az Olimpiai Stadionban lesz a találkozó, ott azért nem olyan félelmetes a hangulat. Egészen más lesz a légkör, mint amire a Vidi számíthat majd a PAOK otthonában...

– Ott lesz a Nemzetek Ligája- meccsen?
– Szó van róla, hogy hazautazhatunk, de ha nem sikerül, ott leszek. Sok barátom van a keretben, ha itt maradunk a jövő hét végén, a helyszínen szurkolok a magyar válogatottnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik