DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.05.08 19:38 Frissítve: 2021.05.08 20:07

DAC: ünneprontásra készülnek Schäfer Andrásék a Slovan ellen

Vasárnap a DAC-ot fogadja a Fortuna Ligában a listavezető Slovan, pontszerzése esetén megvédi bajnoki címét.    

 

Schäfer András nagyon szeretne már nyerni a Slovan ellen (Fotó: dac1904.sk)

Három fordulóval a zárás előtt utoljára feszül egymásnak ebben az idényben a címvédő Slovan és üldözője, a DAC. Ha a pozsonyiak pontot szereznek vasárnap, behozhatatlan előnyre tesznek szert a Fortuna Liga élén és megvédik bajnoki címüket.

„Ezt szeretnénk megakadályozni, sőt a három pontért utazunk Pozsonyba. Lelkiismeretesen készültünk egész héten, bízunk a sikerben. Nekem még soha nem sikerült nyernem a Slovan ellen, úgyhogy itt az ideje, hogy ez megváltozzon” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyiek 22 éves középpályása, Schäfer András.

Csütörtökön Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő bővebb, 30 fős keretébe Európa-bajnoki keretébe Schäfert, aki mindent megtesz azért, hogy a szűkítés után is a keret tagja legyen.

„Nagyon örültem a hírnek. Szeretném megköszönni a szövetségi kapitánynak a bizalmat. Ilyenkor nyilván nem hátradőlni kell, hanem még keményebben, nagyobb motivációval, még többet kell dolgozni, hogy a végleges keretbe is bekerüljek. Most azonban csak a DAC-ra összpontosítok, szeretnénk három győzelemmel zárni az idényt” – fogalmazott Schäfer András.

A kispadon a nemrégiben menesztett Bernd Storck helyét átvevő Németh Antal irányításával eddig mind a két mérkőzésén nyert a DAC, az edző ezúttal is a három pont reményében küldi pályára csapatát, a sérült Kalmár Zsolton kívül valamennyi labdarúgójára számíthat.

„Amikor a váltás után belevágtunk a munkába, akkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megnyerjük a hátralévő öt meccset. Kettőt sikerült, reméljük, vasárnap meglesz a harmadik is” – mondta Németh Antal, a DAC mestere, aki Kalmár Zsolton kívül minden játékosra számíthat a nagy rangadón.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 30. FORDULÓ
18.00:
Slovan Bratislava–DAC – élőben az NSO-n!

Az élcsoport: 1. Slovan 65 pont (7 mérk.), 2. DAC 58 (7), 3. Spartak Trnava 54 pont

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.