K. B. 2021.11.28 14:34 Frissítve: 2021.11.28 15:24

Légiósok: Teljes hazugság a Szalairól szóló hír – Fenerbahce

A Sabah nevű török lap arról cikkezett, hogy a Fenerbahce és a magyar labdarúgó-válogatott védője, a Chelsea-vel összeboronált Szalai Attila azért ült a kispadon a Galatasaray ellen 2–1-re megnyert bajnokin, és azért nem került a kezdőbe csütörtökön, az Olympiakosszal szemben 1–0-ra elveszített Európa-liga-meccsen, nehogy megsérüljön, mert így még több pénzért értékesíthetik a játékjogát. Szalai klubja a cikkel kapcsolatban hivatalos közleményt adott ki, amelyben leszögezi: mindez teljes hazugság.

Egyelőre nem lehet tudni, Szalai Attila hol folytatja a pályafutását (Fotó: AFP)

 

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a török sajtóban folyamatosan megy a találgatás azt illetően, miért ül a kispadon az amúgy stabil alapembernek számító Szalai Attila. Tudniillik a magyar válogatott védő remekül beilleszkedett az isztambuli csapatba, és nemcsak szakmai elismeréseket kap, hanem a közönség is a szívébe zárta.

Számos török portál (például a Fanatik) vélelmezi, hogy a magyar légiós esetleges Chelsea-be igazolása az oka annak, hogy a legutóbbi két mérkőzésen mindössze 12 percet töltött a pályán. A Sabah című lap azonban ennél is tovább ment, szerinte a Fenerbahce vezetősége félti a védőt, nehogy megsérüljön, mert így még több pénzért értékesítheti a játékjogát.

A klub a honlapján egyértelműen visszautasította ezt a vádat:

„Teljes hazugság a hír. Szalai nem azért maradt ki a kezdőből, hogy az esetleges sérülés ne befolyásolja hátrányosan az átigazolását. Az újságírói etikával összeegyeztethetetlennek tartjuk az olyan hírt, amely nem fedi a valóságot. Arra kérjük az olvasókat, hogy ne higgyenek az álhíreknek”.

Szalai Attila átigazolási pletykáival kapcsolatban nemrégiben megkerestük a német központú menedzserirodát, a Rogon GmbH-t, amely Willi Orbán és Sallai Roland ügyeivel is foglalkozik. Azt a választ kaptuk, hogy külön nem szeretnének nyilatkozni a futballistákkal kapcsolatban, de egyre több magyar fiatalban látnak lehetőséget hosszú távú, nemzetközi karrierre, ezért fokozatosan bővülhet a magyar ügyfeleik száma.

„Szalai Attila, Sallai Rolandhoz hasonlóan, abba a kategóriába tartozik, akiket folyamatosan figyelnek európai élcsapatok, és olyan értéket képviselnek, hogy elsősorban topligák topklubjai tudják megfizetni a kivásárlási árukat. Ezért nem meglepő, hogy Szalai Attilát a Bajnokok Ligájában szereplő Atlético Madrid, Chelsea, Dortmund, Juventus szintű együttesek kiszemeltjei között emlegetik. Azok viszont légből kapott hírek, hogy bármelyik klubbal is egyezség született volna, legkorábban a  télen lehet fejlemény, de ez nagyban függ török klubja szándékaitól is.”

A Nemzeti Sport török kollégáktól úgy értesült, a Fenerbahcénak kimondottan érdekében áll, hogy minél inkább ráirányítsa a nemzetközi figyelmet Szalaira, mert új játékosok szerződtetésére az elmúlt időszakban sokat költött, de a tervezett bevételek elmaradnak és csupán a 7. helyen áll a bajnokságban a csapat. Ezért szeretnék minél magasabb áron értékesíteni a 23 éves és 23-szoros válogatott védőt.

 

 

 

2021.12.08 21:46:10

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Nos, exkluzív isztambuli értesüléseim szerint igenis állandó kapcsolat él a Szalai-ügyben a Fenerbahce és a Chelsea között, amely anyagi jellegű döccenők miatt lassulni kezdett. Az eddigi tárgyalási beszámolókra eddig nem reagáló török klub most ezzel a nyilatkozattal igyekszik új löketet adni az alkudozásnak.

2021.12.02 13:22:25

Légiósok PÓR KÁROLY

Buri Balázsra 15 ezer gyerek között figyeltek fel a washingtoniak. Azt mondják róla, rakéta van a hátsójában.

2021.11.23 17:38:17

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott szélső nem szeretne hazajönni a nyáron – úgy érzi, sokat fejlődhet a holland közegben.

2021.11.20 14:15:57

Légiósok POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Kleinheisler László nem kapott lehetőséget a Dinamo Zagreb otthonában megvívott bajnokin.

2021.11.17 12:16:46

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott több kulcsemberét is ugyanaz a német ügynökség képviseli – reagáltak Szalai átigazolási ügyére.