K. Zs. 2021.11.24 11:34 Frissítve: 2021.11.24 12:01

Fenerbahce: miért nem játszott Szalai Attila a derbin? Óriási a találgatás

Már három napja, hogy lejátszották a török labdarúgó-bajnokság talán legnagyobb presztízsű derbijét – a Fenerbahce 2–1-re verte a Galatasarayt –, de a helyi sajtóban még mindig megy a találgatás: miért nem játszott a győztes csapatban Szalai Attila?

Szalai Attila Fenerbahce-gólnak örül (Fotó: AFP)

 

A magyar válogatott védő remekül beilleszkedett az isztambuli csapatba, és nemcsak szakmai elismeréseket kap, hanem a közönség is a szívébe zárta.

Érthető, hogy a török sajtó egy része nehezen lép túl a tényen, hogy Vítor Pereira nemcsak hogy a kezdőbe nem jelölte az amúgy alapember Szalai Attilát, de az öt cserejátékosa egyikeként sem küldte pályára a vasárnapi rangadón.

Nos, bár nem egy török portál (például a Fanatik) olyan címmel közöl – gyakorlatilag azonos szövegű – cikket, hogy „Íme, ezért nem játszott Szalai Attila a derbin!”, valójában csak vélelmezik, hogy a magyar légiós esetleges Chelsea-be igazolása húzódik meg az edzői (?) döntés hátterében.

Egy ideje visszatérő téma Szalai esetleges téli átigazolása, török és – célpontként az Atlético Madridot, a Sevillát emlegető – spanyolországi portálok is felszínen tartják a témát.

A legfrissebb török cikkek szerzői tudni vélik, hogy a Fenerbahce próbálja minél feljebb srófolni az eladási árat, célja legalább a már korábban is emlegetett 20 millió euró besöprése, „az ügy forrásban van”, és ezzel lehet összefüggésben a játékos „elrejtése”, esetleges sérüléstől való megkímélése.

Idén januárban Szalai 2 millió euróért érkezett a Fenerbahcéba a ciprusi Apollon Limassolból, ám a piaci értéket jelenleg már 11 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Bármilyen irányba is kanyarodjon a történet, egyvalami biztos: a török sajtóban pörög a téma rendületlenül.

2022.01.21 21:01:37

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A lényeg nem változik: a sport sok mindenre jó.

2022.01.21 21:01:37

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kinőtte a Fortuna Ligát, így látták ezt az Union Berlinnél is, és lecsaptak rá.

2021.12.08 21:46:10

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Nos, exkluzív isztambuli értesüléseim szerint igenis állandó kapcsolat él a Szalai-ügyben a Fenerbahce és a Chelsea között, amely anyagi jellegű döccenők miatt lassulni kezdett. Az eddigi tárgyalási beszámolókra eddig nem reagáló török klub most ezzel a nyilatkozattal igyekszik új löketet adni az alkudozásnak.

2021.12.02 13:22:25

Légiósok PÓR KÁROLY

Buri Balázsra 15 ezer gyerek között figyeltek fel a washingtoniak. Azt mondják róla, rakéta van a hátsójában.

2021.11.23 17:38:17

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott szélső nem szeretne hazajönni a nyáron – úgy érzi, sokat fejlődhet a holland közegben.