Légiósok: Németh több pénzt akart, nem tudtuk megadni – Vermes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 17:39
null
A Sporting Kansas City vezetőedzője is megszólalt Németh krisztián távozásával kapcsolatban (Fotó: Action Images)
Peter Vermes, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City labdarúgócsapatának vezetőedzője és technikai igazgatója is megszólalt Németh Krisztián nagy port kavart átigazolásával kapcsolatban.

Mint ismert, a 27 éves magyar támadó az egyesült államokbeli Kansas Citytől a katari al-Garafához szerződött, miután a Sporting KC megfelelő ajánlatot kapott érte..

Németh Krisztián hétfőn, hivatalos Facebook-oldalán szólalt meg először az üggyel kapcsolatban. A 23-szoros válogatott futballista azt írta: „A helyzetem tavaly év végére egyértelművé vált, a Sporting Kansasnál nem úgy gondolkoztak a szezonomról, teljesítményemről, jövőmről, beleértve a lehetséges Eb-szereplésemet, ahogy azt reméltem.”

„Kifejezetten csalódott voltam emiatt, főleg miután tapasztaltam, miként kezeli ezt a helyzetet a klubom. Ingyen érkeztem és nagyon magas összegért távoztam, mert csak úgy távozhattam. A mostani keresetemnek a harmadáért szívesen maradtam volna a Sportingnál úgy is, hogy nem lettem volna a csapat legjobban kereső játékosai között. Erre nem volt lehetőségem. Sajnálom."

Kedden Peter Vermes, a Sporting vezetőedzője is megszólalt az ügy kapcsán.

Elmondása szerint a kansasi klub egyeztetett a játékossal és képviselőivel, sőt, új szerződést ajánlott Némethnek.

„Annyit elárulok, rendkívül nagylelkű ajánlatot tettünk, főleg úgy, hogy egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki mindössze egy éve volt nálunk. Németh egyértelműen több pénzt akart, mi sajnos ezt nem tudtuk megadni – taglalta a helyzetet Vermes. – Ezek után, amint befutott egy ajánlat, tárgyalásba kezdtünk, és meg is egyeztünk. Hozzáteszem, a játékos kívánsága is az volt, hogy jussunk megegyezésre.

Azt akarták, hogy ha jobb feltételeket kínáló ajánlat fut be a támadóért és a klub szempontjából is előnyös az üzlet, akkor segítsük elő ennek létrejöttét – ez nem különbözött nagyban a korábban hasonló szituációba került játékosok eladásától. Kétoldalú volt a transzfer, nem pedig egy fél munkája” – utalt Vermes arra, hogy Németh és ügynöke is a tudatában volt a történteknek.

A 49 esztendős tréner a Németh Krisztián közösségi oldalán megjelenő írásra is reagált: Vermes szerint nem (csak) a magyar játékos írta azt.

Nem veszem be, hogy ő írta azt az üzenetet, szerintem az ügynökei munkája is volt ez. A velünk folytatott tárgyalásokban is nagy szerepe volt a képviselőinek, és úgy érezték, nem megfelelő az a pénz, amit ajánlottunk a támadónak. Nem igazán tudok más okot mondani arra, miért nincs már velünk Németh Krisztián, az egész a pénzről szólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik