nemzetisport.hu 2017.06.07 09:07 Frissítve: 2017.06.27 09:24

Légiósok: jön a svájci kapus, vetélytársat kap Gulácsi Péter

A német Bild keddi cikkében a Bundesligában szereplő RB Leipzig futballcsapatának kapushelyzetével, azon belül Gulácsi Péter és az újonnan érkező Yvon Mvogo kezdőposztért várható csatájával foglalkozik.

 

Korábban a Kicker számolt be róla, hogy a lipcseiek ötmillió eurót fizetnek a Young Boysnak a hónapok óta figyelt kapusért, aki már Bajnokok Ligája-selejtezőn és az Európa-ligában is játszott, valamint többször tagja volt a magyar válogatott vb-selejtezőcsoportját vezető svájci válogatott keretének.

Yvon Mvogo érkezése azóta biztossá vált, július elsején alá is ír a német együtteshez, a 23 esztendős kapus pedig kerek perec kijelentette, nem padozni megy Lipcsébe.

„Gulácsi Péter nem távozik csak azért, mert érkezik valaki – fejtegette Mvogo a helyzetét. – Egyébként is, remek szezonja volt. Mindettől függetlenül én a kezdőbe kerülésért küzdök majd Gulácsival.”

Ralph Hasenhüttl, az RB Leipzig vezetőedzője is megszólalt a magyar kapussal kapcsolatban.

„Gulácsi személyében van első számú emberünk a posztra, mégis szerződtettük mellé Mvogót, aki teljes mértékig fel tudja venni vele a versenyt. Egyet tudok: rengeteg mérkőzése lesz a csapatnak, úgyhogy elképzelhető, hogy lesz változtatás. Gulácsi természetesen előnyben van, hiszen már egy teljes Bundesliga-idény van a háta mögött. Némileg vezet a posztért zajló versenyben.”

 

2022.06.13 14:28:44

Légiósok PÓR KÁROLY

A brit drukkereket a tengerparton is elcsendesítették Szoboszlaiék. Bodnár Gergő hamarosan profi szerződést köthet a PUFC-cal.

2022.05.01 21:31:44

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szükség van a csillagok kedvező együttállására is.