Légiósok: Gyurcsó távozását siratja egy lengyel lap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.30. 11:14
null
Gyurcsó Ádám gyorsan beilleszkedett Splitben (Fotó: Hajduk.hr)
Bő két hónappal ezelőtt szerződött kölcsönbe a Hajduk Splithez Gyurcsó Ádám, aki nagyszerűen beilleszkedett a horvát együttesbe, és pillanatok alatt húzóemberré vált. Az egyik lengyel portál egy múlt heti gálamérkőzést követően hosszabb írással emlékezett meg arról, hogy a magyar játékost nem lett volna szabad elengedni, hiszen ő volt a Pogon Szczecin történetének egyik legjobb légiósa.

 

 

Gyurcsó egy múlt heti meccs miatt került ismét a figyelem középpontjába, a válogatottnál mellőzött szélső parádés gólt szerzett szabadrúgásból a Górnik Zabrze 70. születésnapjára rendezett gálamérkőzésen, amelyen csapata 3–2-es vereséget szenvedett.

A 24kurier.pl portál úgy fogalmazott, a magyar játékos tökéletesen beilleszkedett a Hajduk Splitbe, már az első felkészülési mérkőzésen duplázott, s a horvát élvonalban négy bajnokin már kétszer is eredményes volt.

Éppen egy ilyen típusú játékos hiányzik most a Pogon Szczecinből, amely a lengyel alsóházban a bennmaradásért küzd. Gyurcsó a lengyelországi szereplése során tíz gólt szerzett, ő lett a klub történetének első olyan légiósa, aki a csapatból meghívást kapva a válogatottba világbajnoki selejtezőn is betalált.

„Gyurcsó a pályán magabiztos futballistának tűnik, a veleszületett sebességének köszönhetően könnyen lövő helyzetbe kerül. Az ő példája mutatja, hogy egy jó játékosnak nem kell túl sok idő az akklimatizálódáshoz” – olvasható.

Első teljes szezonjában a Pogon leghasznosabb játékosának számított, a 2016–2017-es szezonban a játékidő 87 százalékát a pályán töltötte, összesen 46 mérkőzésen játszott (35 bajnoki, hat válogatott összecsapás, öt Lengyel Kupa-meccs). Rajta kívül nyolcvan százalék feletti játékidővel csupán Mateusz Matras rendelkezett, de már ő is távozott.

„Gyurcsó ugyan jelenleg kölcsönben szerepel a Hajduknál, de kétségtelen, hogy gyakorlatilag nincs esély arra, hogy visszatérjen” – sajnálkozott a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik