H. D.
2022.10.14 11:05 Frissítve: 2022.10.15 07:29

Légiósok: Gazdag Dániel nincs ott az MVP-jelöltek szűkített listáján

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS csütörtökön nyilvánosságra hozta az idény legértékesebb játékosának járó MVP-díj szavazásának döntőseit. A végső jelöltek között nem szerepel a magyar válogatott Gazdag Dániel neve.  

Az alapszakasz utolsó meccsén mesterhármast szerző Gazdagot ünneplik a társak (Fotó: Philadelphia Union)

 

 
Gazdag Dániel: Magamat is megleptem a 22 góllal

A Philadelphia Union magyar középpályása, Gazdag Dániel gyakorlatilag tökéletes idényt tudhat maga mögött az MLS-ben, ráadásul csapata alapszakasz-győztes lett a Keleti Konferenciában. A 26 éves válogatott játékos az alapszakasz mind a 34 meccsén kezdőként lépett pályára, s a bizalmat azzal hálálta meg, hogy az idényben 22 gólt szerzett, ezzel klubrekordot döntött. 

Nagyszerű teljesítménye ellenére már biztosan nem lehet ő a liga legértékesebb játékosa, hiszen nem került be az MVP-díj végső döntősei közé.

 

 

Az MVP-jelöltek közt volt szeptemberben a Sporting Kansas támadója, Sallói Dániel, aki szerdán klubja sajtótájékoztatóján többek közt arról is beszélt, az MLS-ben nem azok kapják a különböző díjakat, akik ténylegesen megérdemelnék, hanem akiknek – ahogy ő fogalmaz – a legjobb a futballútlevelük.

Én is voltam ebben a helyzetben, voltam jelölt, de ismét be kellett látnom, hogy az MLS egy marketing alapú liga, általában azokat a játékosokat nyomják, akiknek a legtöbb követője van, akiknek a legjobb a futballútlevele. Ez számomra vicces, nézzük meg például, ki volt a hét legjobbja most, Brenner, aki három gólt szerzett és adott egy gólpasszt, pont ahogy Gazdag is, neki azonban nincs Twittere, míg Brennert nyolcvanezren követik a Twitteren. Ki a hét játékosa? Akinek több követője van. Így működik a liga, ez már egy ideje nem változott. Csak remélem, hogy Gazgadot legalább az év csapatába beválasztják, és nem fosztják meg a helyétől, mint engem korábban, mert nekem is ott kellett volna lennem az előző idényben, mégsem voltam, remélem, ő most ott lesz. Mert bónuszok mellett a büszkeségünk is fontos. Az MLS nem nézheti csak azt, hogy kiknek az eladásából tudnak pénzt csinálni, hanem meg kell nézniük a tényleges statisztikákat és a mutatott játékot. Gazdagnak elképesztő idénye volt, megérdemli, hogy ő legyen az MVP, de persze megérdemli Mukhtar és Driussi is. Remélem, hogy fair lesz a vége” – vélekedett Sallói. 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.