nemzetisport.hu
2019.01.17 22:45

Kleinheisler érdekes váltása; Arne Friedrich jól emlékszik Dárdai Pálra

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Arne Friedrich. A 82-szeres német válogatott labdarúgó egykor a Hertha futballistája volt, s ez felértékeli a nemzeti együttesben elért eredményeit, hiszen a müncheni és dortmundi játékosok mellett a berlini csapatból nem volt könnyű kiharcolni és megőrizni a csapattagságot. A hátvéd a fővárosi gárdában együtt játszott Dárdai Pállal. Hogy miként emlékszik a magyar középpályásra, és miért vállalt profi karrierje előtt önkéntes munkát, kiderül interjúnkból.

Kazahsztánból Horvátországba igazolt a válogatott labdarúgó, Kleinheisler László. A váltása azért is érdekes, hiszen éppen aznap távozott az Asztanától, amikor a szurkolók beválasztották a klubban minden idők legjobb csapatába. Ám bármennyire is jól érezte magát a távoli országban, a csapatnál anyagi nehézségek jelentkeztek, így aztán a középpályásnak muszáj volt lépnie. Úgy hírlik, nem ő lehet az utolsó magyar válogatott, aki az Osijekben folytatja.

Derült égből villámcsapásként érte a fehérvári hokidrukkereket a hír, miszerint – egyelőre – nem épül meg az olyan nagyon várt multifunkcionális csarnok, amely a jégkorongozók mellett a város más csapatait is kiszolgálná, illetve kulturális eseményeknek is otthont adott volna. A halasztás oka, hogy az eredetileg kalkulált 5-7 milliárd forint helyett a tavalyi év végére 25.7 milliárd forintra nőttek a tervezett építési költségek, s ekkora kiadást már nem kívánt finanszírozni a kormány.

Sportkrém mellékletünk vendége ezen a héten Érdi Mária. A vitorlázó szinte az utolsó pillanatban jutott ki a riói olimpiára, Tokió kapcsán azonban semmit sem bízott a véletlenre, s már tavaly kiharcolta a repülőjegyet. Az Érdi családban természetes volt, hogy a gyerekek sportoljanak, a sorrendben harmadik leány, Mári is sok mindent megpróbált, például lovagolt is. A lovakat manapság is imádja, de néha a zongorához is odaül.

 

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.