Görögország: Nagy Gergely örül, hogy újra légiósnak állhat

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 07:36
null
Nagy Gergelynek van már tapasztalata a görög bajnokságból, hiszen 2020-ban és 2021-ben a Lariszát erősítette – ezúttal pedig a Lamia kapusa lett (Fotó: lamia1964.gr)
Nagy Gergely, a Paksi FC-től a görög első ligás PASZ Lamiához szerződő kapus beszélt karakterről, sztárcsapatokról és korábbi csapattársáról, Simon Barnabásról is.

 

– Az utolsó lehetőséget ragadta meg a légióskodásra?
– Szinte biztosan – mondta Nagy Gergely, a görög PASZ Lamia 29 esztendős kapusa, aki másodszor távozott Paksról: először a 2018–2019-es idény után az úgyszintén görög első ligás Láriszához, most pedig két esztendő után intett búcsút a zöld-fehéreknek. – Nem vagyok már fiatal, ez azt jelenti, hogy kevesebb év áll előttem profi sportolóként, mint mögöttem: tizennyolc évesen mutatkoztam be az NB I-ben az ETO színeiben, ha minden jól megy, körülbelül hat-hét esztendőt még védhetek magas szinten. Tudtam, ha harmincéves koromig nem jön ajánlat, majdnem biztos, hogy nem lesz lehetőségem külföldön futballozni. Ennek tudatában nagyon örültem, hogy újra esélyem nyílt légiósnak állni, ráadásul Görögországba, ahol már védhettem.

– Fájó szívvel hagyta el Paksot?
– Igen, hiszen remekül éreztük magunkat a városban a feleségemmel és a kisfiammal. Köszönhettel tartozom a Paksnak, rendkívül korrekten állt a klubváltáshoz is.

– Múlt hét vasárnap kiutazott aláírni az egy plusz egy évre szóló szerződését, hétfőn pedig haza is tért – milyen tapasztalatokkal gyarapodott e rövid idő alatt?
– Zökkenőmentesen ment a megállapodás aláírása és a város is szép, hetvenezren élnek Lamiában. Közel a tengerpart, mindössze tízperces autóút, szóval szép helyre kerültem a családdal. A felkészülésünk július ötödikén kezdődik, ezért is utaztam vissza Magyarországra. A bajnokság augusztus huszadika környékén startol, már alig várom, hogy bemutatkozhassak az új csapatomban!

– Hogyan emlékszik vissza, milyen a görög első osztály?
– Már három és fél éve annak, hogy a Láriszába szerződtem, a hírek szerint azóta csak erősödött a bajnokság, kemény, parázs csatákkal teli meccsekkel. Úgy kell elképzelni, hogy odakint „négy Ferencváros” harcol egymással, az AEK Athén, a Panathinaikosz, az Olympiakosz és a PAOK, ráadásul mindegyik meccsen parádés a hangulat. A Lamia legutóbb az alsóházi nyolc csapat közül a hatodik helyen zárt, vagyis épphogy benn maradt. Beszéltem a vezetőedzőnkkel, Leonidasz Vokolosszal, az ő kifejezett kérésére érkeztem, a klub első nyár igazolása én vagyok, azért ez jó érzéssel tölti el az embert. Elmondta, neki nemcsak egy jó, hanem egy karakteres kapus kell. Már télen elkezdődött az együttes átalakítása, a hetekben folytatódik, így bízom benne, stabil középcsapattá válunk. Hiszek benne, hogy sokat segíthetek: az utóbbi években sokat változtam a pályán és azon kívül is, jobban megbecsülöm a kapuban töltött időt, a gyermekem megszületése pedig még komolyabbá tett. Kétszer futballoztam Pakson, úgy fogalmaztak a klubnál, „két” Nagy Geri védett náluk. Egyet is értek velük.

– Az előző bajnoki idényben a tizenkilenc éves Simon Barnabás hét alkalommal is lehetőséget kapott az élvonalban – miként látja a paksi tehetség fejlődését?
– Nagyon szerettem vele együtt dolgozni, napról napra fejlődött, rendkívül motivált. A klub figyel rá, óriási érték, biztos vagyok benne, hogy Bognár György vezetőedző ad neki lehetőséget a folytatásban is. Lehet, nem a következő idényben válik alapemberré és első számú kapussá – bár ki tudja, tehetsége és lelkesedése alapján erre is látok esélyt –, de hogy a jövőben nagy segítségére lehet a Paksnak, abban biztos vagyok.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:
Beke Péter (Budafok), Hegedűs János (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Silye Erik (Vasas)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér:
Szabó Bálint (Antalyaspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bogdán Ádám (FTC, szabadon igazolható), Dombó Dávid (Vasas, szabadon igazolható), Gróf Dávid (Levadoiakosz – Görögország), Kovács Krisztián (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Szappanos Péter (Honvéd)
Távozók: Kádár Tamás (MTK Budapest), Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd), Nagy Gergely(PASZ Lamia 1964 – Görögország), Rácz Gergő (MTK Budapest, kölcsön után végleg), Varga Barnabás (Ferencváros)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs József (MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kinyik Ákos
(Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik