A DAC egy góllal nyert a Nitra otthonában, ezzel élre állt a Fortuna Ligában

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 16:51
null
Kalmár Zsolt nagyot harcolt a Nitra védőivel (Fotó: Lelkes Ernő)
Az FC DAC 1904 idegenben 1–0-ra legyőzte az FC Nitrát a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 14. fordulójában, ezzel a tabella élére állt.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ
Nitra–DAC (Dunaszerdahely) 0–1 (0–0)

Nyitra, Pod Zoborom Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette: M. Doha
NITRA:
Sípos – Kunik, Podhorin, Magda, Fabis – Adamec (Gataric, 58.), Mustafis – Chobot (Vrábel, 58.), Olivero (Bonilha, 58.), Záhumensky (Danek, 88.) – Fasko. Vezetőedző: Geri Gergely
DAC: Jedlicka – Blackman, J. Müller, Kruzliak, Davis – Nebyla (Andzouana, 90+2.), Schäfer, Balic – Divkovic (Nicolaescu, 86.), Ramírez, Kalmár. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Divkovic (50.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Augusztus közepén kiütéses, 6–0-s sikert ért el hazai pályán a DAC a Nitra ellen. A hatosok jegyében: az ezúttal pályaválasztóként szereplő Nitra a bajnoki tabella hatodik helyén állt a mérkőzést megelőzően. A dunaszerdahelyiek számára az első hely volt viszont a tét – még ha csak ideiglenesen is. A vendégek már egy pontszerzéssel is megelőzhették a vasárnap pályára lépő, de így is már egy meccsel többet lejátszott Slovan Bratislavát.

Az előzés összejött. Igaz, ezúttal sem hat gólt, sem sziporkázó játékot nem láthattunk Bernd Storck csapatától. A DAC az első félidőben csak enyhe mezőnyfölényben futballozott, a lényegi különbség a két csapat támadásépítésében mutatkozott meg. Míg a hazaiak egyszer sem találták el a kaput, addig a vendégek – nemegyszer Schäfer András remek ütempasszainak hála – többször is veszélyeztettek.

A második félidőben a horvát Marko Divkovic átlövésével sikerült feltörni a nitrai reteszt. A 18 méterről eleresztett lövés hajszálpontosan kötött ki a bal alsóban – hiába dobta magát a hazai kapus, nem védhette a labdát (0–1). A Nitra próbált ritmust váltani, néhány perc erejéig be is szorította a vendégcsapatot, de egyenlíteni nem tudott. Sőt, igazi ziccerig sem jutott.

A hajrában Eric Ramírez nyugtathatta volna meg a vendégeket, ám látványos ollózós mozdulata után elszállt a labda a keresztléc felett. A DAC viszont így is győzött – az idényben már tizedszer.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Vége a meccsnek!

90+2. perc: Cserél Bernd Storck: Nebyla helyén Andzouana.

Három perc a ráadás!

90. perc: Most pedig a bal szélen keverget Danek, megveri az emberét, majd 8-9 méterről, kissé éles szögből lő, Jedlicka zárja a szöget a rövidnél.

89. perc: Danek éppen csak beállt, kap is egy sárgát.

88. perc: Záhumensky le, Danek be a hazaiaknál.

86. perc: Csere a vendégeknél: Divkovic helyett Nicolaescu.

84. perc: Balic kapott sárgát.

83. perc: Kalmár hozza magát helyzetbe egy csellel a 16-oson belül, majd közvetlen közelről az elébe vetődő védőbe lövi a labdát...

80. perc: Kuník kapja a következő sárgát a meccsen. A hazai térfél közepéről lőhet szabadot a DAC.

77. perc: Megint egy taktikai fault a DAC-nál már a félpályánál megakadályozva a hazai akciót... A sárga lap Mülleré.

75. perc: Az elmúlt percek a Nitra akcióiról szólnak. Most például Balic jobbról, a kaputól jó 28 méterről elvégzett szabadrúgása után Blackmannek kellett kivágni lábbal a labdát az ötös bal csücskénél berobbanó hazaiak elől.

73. perc: Schäfer kap sárga lapot.

72. perc: Ramírez kap pattogós labdát a 16-os bal csücskénél, testtel fedezi, maga elé engedi, majd 14 méterről, laposan a rövid alsót veszi célba... nem sokkal téveszti el azt!

70. perc:
Záhumensky próbálkozik meg egy áltövéssel balról, 23-24 méterről, de nem találja el a jobb alsót.

69. perc: Sikerül a leshatáron kilépő Vrábel elé csúsztatni a labdát, aki Blackman és a keresztező Müller között nagyot esik a 16-oson belül. A játékvezető továbbot int.

64. perc: Egyre bátrabban jön előre a Nitra. Most Bonilha 14 méterről megküldött, léc alá tartó lövését kellett kiöklöznie Jedlickának.

60. perc: Divkovic jobbról elvégzett szabadrúgása után Kruzliak tud csúsztatni az ötös előterében, nem találja el a kaput, de a jobb kapufánál álló Ramírez egy ollózó mozdulattal még megpróbálja visszhúzni a léc alá, két méterrel a kapu fölött száll ez el.

58. perc: Hármat cserél a házigazda: Gataric, Vrábel, Bonilha be, Adamec, Chobot és Olivero le.

57. perc: RAMÍREZ! A 16-os jobb szélétől indul meg, éles szögből, az ötös vonaláról lő, a labdát elteszi a szöget zárni igyekvő kapus – s ezzel együtt a kapu jobb oldala mellett is.

55. perc: Záhumensky lopja a távolságot középen, majd 25 méterről ballal lő, bő két méterrel a jobb alsó mellé.

53. perc: Schäfer cselezget a 16-os jobb oldalánál, a kapuvonal felé húz, 7-8 méterre a kaputól centerezne, de a visszazáró védő kifejeli a labdáját.

50. perc: VEZET A DAC! Blackman csúszik el a 16-os jobb szélénél, estében viszont még vissza tudja tenni a második hullámban érkező Divkovic elé a labdát, aki a csücsökből kilövi a rövid alsó sarkot! Remekül helyezett labda, remek gól! 0–1

49. perc: Mustafis próbálkozik meg egy lapos átlövéssel, kissé balról. A labda a bal alsó sarok mellett pattog el.

A második félidő kezdetén a DAC letámadja ellenfelét, a Nitra egészen a tizenhatosáig szorul, de hiába a lehetőségek, nem sikerül kapura tenni a labdát a vendégeknek.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Az első félidőben nem akartak bemenni a DAC helyzetei... (Fotó: Lelkes Ernő)
Az első félidőben nem akartak bemenni a DAC helyzetei... (Fotó: Lelkes Ernő)

Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Davis adja be balról, Divkovic feje felett centikkel elszáll, Ramírez viszont jó ütemben érkezik, az ötös vonaláról fejel – a jobb kapufa mellé.

Egy perc a ráadás!

45. perc: EZ HOGY MARADT KI? Beívelés balról, középen sikerül megcsúsztatni, az ötös jobb sarkánál teljesen üresen érkezik Ramírez, rá is tud készülni a lövésre, de eltöri. A jobb felsőbe még így is beperdülhetne, de a visszazáró védő kifejeli! még a gólvonal elött

44. perc: Kétszer is Kalmár akciózik a bal szélen, előbb magasan próbálja beadni, de hiába érkezik három DAC-játékos is, nem sikerül felelni. Az újabb próbálkozásnál laposan lövi középre, ezt blokkolják.

43. perc: Divkovic csinálja meg a cselt, két védőt fűz be a 16-os jobb csücskénél, megindul befelé, az ötös sarkától lövésre lendíti a lábát, ám az utolsó pillanatban még odaér egy hazai láb... szöglet!

42. perc: A kaputól jó 30 méterre harcolt ki szabadrúgást a Nitra, Olivero beívelése viszont teljesen veszélytelen.

Eltelt 40 perc, a Nitrának még mindig nem volt kaput eltaláló lövése. A védekezést viszont nagyon jól megszervezte a házigazda.

Egyre határozottabb a DAC labdabirtoklási fölénye, ám többnyire a félpályánál járatja a labdát a vendégcsapat...

32. perc:
Ismét egy lapos centerezés Blackmantől jobbról, a labdába belelépnek, a 16-os előterében Balic érkezik, aki egyből lő, megpattan, így pedig centikkel elkerüli a bal alsót!

30. perc:
Schäfer fejelt össze az ellenfelével a hazai térfél közepén. Ápolni kell.

Schäfer András remek indításokkal kínálta meg Divkovicot (Fotó: Lelkes Ernő)
Schäfer András remek indításokkal kínálta meg Divkovicot (Fotó: Lelkes Ernő)


28. perc:
Divkovic játszik a 16-os jobb csücskénél a felfutó Blackman elé, utóbbi az ötös sarkától laposan centerezne, de a kilépő védő blokkolni tudja a passzt.

25. perc: Schäfer próbálja meg ismét Divkovicot indítani, utóbbi jól is veszi át a labdát, ám két védővel a nyakán végül nem tud betörni a 16-oson belülre.

A Nitrának ugyan még nem volt kaput eltaláló próbálkozása, ám így is kiegyenlíthetnek mondhatjuk az első 20 percet. A szögletek száma 2–2, a labdabirtoklásban 52:48-ra vezet a DAC.

16. perc: Hazai szöglet jobbról, Adamec elé kerül, aki a 16-oson belülről ló, nem sokkal Jedlicka kapuja mellé!

15. perc: Kalmár ível a kapu elé egy szabadrúgást, középen több dunaszerdahelyi is érkezik, a kapus jön, de kiejti, a lecsorgónál nem sikerül jól a felszabadítás, Balic érkezik, majd 14 méterről méterekkel a kapu fölé bombázza a labdát!

13. perc: Az elmúlt percek mezőnyjátékkal teltek. A hazaiak érezhetően nem riadnak vissza a faultoktól, keményebb szerelésektől sem, hogy megállítsák a DAC akcióit.

9. perc: Schäfer kerül helyzetbe a 16-oson belül, az ötös jobb csücskétől lő, de a kapus leér a bal alsóba tartó, közelről érkező labdára. Bravúr.

5. perc: A jobb oldalon fut a hazai akció, középen Fasko érkezik veszélyesen, de Müller fejjel tisztázni tud. Bedobás lesz belőle ráadásul...

3. perc: Schäfer indítása után Divkovic törhet kapura a jobb szélen, 16 méterről lő, de nem találja el a kaput.

A DAC szokásos sárga-kék szerelésében, a Nitra kék mezben és nadrágban futballozik ezen a délutánon.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A MECCS ELŐTT

A bemelegítés egyik pillanata (Fotó: Duducz Tibor)
A bemelegítés egyik pillanata (Fotó: Duducz Tibor)

A dunaszerdahelyi együttes egy pontszerzéssel visszaállhat a tabella élére, ehhez a 6. helyezettet otthonában nem szabad kikapni. Sőt, a legjobb lenne: nyerni!

A két csapat legutóbb a 3. fordulóban találkozott, akkor a DAC hazai pályán 6–0-s sikert ért el. Arról a találkozóról itt olvashat bővebben!

(Fotó: Lelkes Ernő)
(Fotó: Lelkes Ernő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik