DAC: A klub és a szurkolók nem ezt érdemlik – Balogh

DUDUCZ TIBOR (Aranyosmarót)DUDUCZ TIBOR (Aranyosmarót)
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 10:07
null
Balogh Norbert (balra) vesztes meccsen debütált a DAC-ban (Fotó: facebook.com/fcdac)
Balogh Norbert személyében újabb magyar játékos mutatkozott be a szlovák Fortuna Ligában, a DAC mezében. A 25 éves, kétszeres magyar nem lesznek kellemes emlékei az aranyosmaróti találkozóról, ahogy Joao Janeiro vezetőedzőnek sem. A sárga-kékek 2-0-ás vereséget szenvedtek az utolsó előtti helyezett otthonában.

 

Pénteken az utóbbi hónapok egyik leggyengébb produkcióját mutatta aDunaszerdahely. Hiányzott szinte minden, ami ajó játékhoz, asikerhez szükséges. A pályán úgy tűnt, hogy az utolsó előtti hazai Aranyosmarót küzd az európai kupaporondért és avendégek atáblázat alsó felébe tartoznak. Hiába amezőnyfölény, ha ajátéksok csak egyszer találják el akaput.

A filozófiám szerint, aki több gólt szerez, az győz. Én is követtem el hibákat, ezeket ki kell elemeznem. Az öltözőben mindnyájunknak magunkba kell néznünk. Nem jelent semmit, ha jobb a labdatartási arányunk, szépen játszunk, de a végén nem szerzünk pontot. Ezen el kell gondolkodnunk. De ez nem rólam szól, ez nem az FC Joao, hanem az FC DAC” – nyilatkozta a találkozó után Joao Janeiro, a Dunaszerdahely vezetőedzője.

A második félidőben gól nélküli állásnál lépett először a DAC mezében a pályára a napokban a Honvédtól kölcsönvett Balogh Norbert. A lábában volt a vendégek vezető találata, de ott is maradt...

,,Nagyon sajnálom, hogy nem csapódott lefelé a labda, lehet, akkor másképp alakul amérkőzés. Összességben nagyon szomorú és csalódott vagyok, nem erre számítottam“ – nyilatkozta aNemzeti Sportnak acsatár.

,,Afutball az sajnos ilyen. Úgy érzem, az első perctől nyomtuk őket, de sajnos az utolsó passzok nem voltak pontosak és nem tudtuk befejezni atámadásokat. Aszurkolóknak köszönjük, hogy eljöttek, támogattak minket, nem ezt érdemlik. Aklub sem ezt érdemli. Ezt minél hamarabb ki kell javítanunk. Akövetkező meccsre kel koncentrálni, mindenkinek fel kell emelni afejét. Ami magamat illeti, három közös edzés után léptem pályára. Meg kell szoknom acsapat játékát. Azon kell dolgoznom, hogy minél hamarabb be tudjak illeszkedni ajátékba, minél eredményesebben tudjak focizni“ – fogalmazott Balogh.

ADunaszerdahely anegyedik helyen áll, öt ponttal van lemaradva aharmadik helyen álló Rózsahegytől. ADAC legközelebb jövő szombaton aZsolnát fogadja.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
Zlaté Moravce–Dunaszerdahelyi AC 2–0 (0–0)
Aranyosmarót
, FC ViOn Stadion V: P. Ziemba
Zlaté Moravce: Lukác – Cögley, Bednár, Menich, Sula – Sloboda – Mondek (Haspra, 90+2.), Grozdanovszki, Kyziridisz (Chren, 85.) – Horák (Dubek, 69.), Jibril (Svec, 90+2.), Vezetőedző: Lubos Benkovsky
Dunaszerdahelyi AC: Ricardo – A. Pinto, Maly, Muhamedbegovic, E. Davis – Andzouana, Dimun (Sharani, 67.), Balic, Moumou (Balogh N., 56.) – Andrezinho, Krsztovics (Hahn, a szünetben), Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Jibril (64.), Sloboda (88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik