A második félidő döntött – kikapott az Aranyosmarót otthonában a DAC

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 17:00
null
Nem tudott győzni az Aranyosmarót otthonában a DAC (Fotó: DAC)
Kétgólos győzelmet aratott a Zlaté Moravce, amely hazai környezetben 2–0-ra felülmúlta a Dunaszerdahelyi AC-t a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 21. fordulójában.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
Zlaté Moravce–Dunaszerdahelyi AC 2–0 (0–0) – élőben az NSO-n!
Aranyosmarót
, FC ViOn Stadion V: P. Ziemba
Zlaté Moravce: Lukác – Cögley, Bednár, Menich, Sula – Sloboda – Mondek (Haspra, 90+2.), Grozdanovszki, Kyziridisz (Chren, 85.) – Horák (Dubek, 69.), Jibril (Svec, 90+2.), Vezetőedző: Lubos Benkovsky
Dunaszerdahelyi AC: Ricardo – A. Pinto, Maly, Muhamedbegovic, E. Davis – Andzouana, Dimun (Sharani, 67.), Balic, Moumou (Balogh N., 56.) – Andrezinho, Krsztovics (Hahn, a szünetben), Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Jibril (64.), Sloboda (88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Megszakadt a remek sorozat. A Fortuna Liga 21. fordulójában a DAC meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett Aranyosmaróton, ahol az előző hat meccsét megnyerte.

A nagyszombati pontszerzés után a DAC az utolsó előtti helyen álló Zlaté Moravcéhoz látogatott.

Ugyan az előző évekhez képest Aranyosmaróton jobb minőségű pálya várta a csapatokat, de látható volt, hogy – szokás szerint – elfelejtették a házigazdák bekapcsolni a fűtést, így mély játéktéren zajlott a csata.

A dunaszerdahelyi mester, Joao Janeiro az előző találkozóhoz képest négy változást végzett a kezdőcsapaton. Ebből három tudatos volt, míg egy kényszerűségből történt, mivel a tegnapi edzésen megsérült Dominik Kruzliak csapatkapitány, aki vasárnap Nagyszombatban értékesítette a pontszerzést érő büntetőt. Csak a cserepadon foglalt helyet Hahn János, aki ősszel kétszer is betalált az Aranyosmarót ellen. A hétfőn érkezett Balogh Norbert sem kapott helyet a kezdőben.

Ugyan a hazai klub csak ötven belépőjegyet biztosított a vendégeknek, de a DAC-szurkolók így is hazai környezetet varázsoltak kedvenceiknek.

Az első húsz perc nagyon kevés emlékezetes eseményt hozott. Közben eleredt az eső és bátrabb lett a DAC. Előbb Balic átadása után Pinto került helyzetbe, majd nemsokára ismét a portugál volt a főszereplő. Kyziridisz szabálytalankodott vele szemben és a játékvezető tizenegyest ítélt. Majd jött a VAR. A videofelvétel alapján a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság, így csak szabadrúgást végezhetett el a DAC, melyet Davis csavart kapu fölé-mellé. Közvetlenül a szünet előtt Balic távoli bombája süvített el a bal kapufa mellett.

Joao Janeiro elégedetlen volt a látottakkal, ezért már a szünetben elküldte melegíteni Hahn Jánost. A dunaszerdahelyi szurkolók a „Ria, ria, Hungária” rigmussal fogadták a játékost. A magyar csatár a második félidőt már a pályán kezdte, majd nemsokára Balogh is csatlakozott.

Pár másodperce volt a Kispestről érkezett játékos a pályán, amikor ollózása csak kevéssel ment a kapu fölé. Állandósult a DAC fölénye, ám gól a másik oldalon esett. Egy gyönyörű támadás végén a Zsolnáról érkezett Jibril talált a vendégkapuba. A középkezdést követően jöhetett volna az egyenlítés, de Balogh átadása után Andrezinho a kapufát találta telibe. Nemsokára Hahn fordult le remekül, azonban lövése fölé szállt. A vendégek mentek előre, ám a támadásokból hiányzott az ötlet. Az utolsó szó pedig a hazai Slobodáé volt.

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Itt a vége, a Zlaté Moravce 2–0-ra legyőzte a Dunaszerdahelyi AC-t.

90+4. perc: Ahmet Muhamedbegovic helyezkedik jól az ötösön belül, magasra ugrott a szabadrúgást követően, de a léc alá tartó labdát Patrik Lukác meg tudta állítani a labdát.

90+2. perc: Karol Mondek és Teofiq Jibril hagyja el a pályát a hazaiaknál, a helyükön David Haspra és Marek Svec.

90+2. perc: Njie is megkapja a maga sárgáját.

ÖT PERC LESZ A RÁADÁS

89. perc: Andrija Balic kapott sárga lapot.

88. perc: GÓL! Egy baloldali szöglet után Sloboda csapott le a labdára, becsapta az egyik védőt, és úgy 20 méterről lőtt Ricardo Ferreira kapujába, aki hiába ugrott, nem tudta menteni a helyzetet. 2–0

85. perc: Kyziridisz helyére érkezik a hazaiaknál Martin Chren.

82. perc: Alex Pinto is „besárgul", miután műesésnek ítélte mutatványát a játékvezető.

76. perc: Andrezinho előtt adódott lehetőség, de a tekerése magasan elszállt a kapu fölött.

73. perc: Helyzet a másik oldalon is! Hahn került helyzetbe a tizenhatoson belül, de a lövése elszállt a kapu fölött.

73. perc: Nagyobbnál nagyobb helyzetek! Ricardo Ferreirának kellett nyújtózkodnia Mondek kapáslövése után, de a portugál kapusnak sikerült védenie a próbálkozást.

70. perc: Videobírózott a játékvezető, de az ismétlés alapján megállapította, Davis lábáról pattant a kezére a labda, így nem ítélt büntetőt az aranyosmarótiaknak.

69. perc:Horák hagyja el a pályát a hazaiaknál, Dubek érkezik a helyére.

67. perc: Cserélnek a vendégek: Sharani érkezik Dimun helyére.

67. perc: Dubek előtt adódott nagy lehetőség: egy bal oldalról érkező ívelés után tudott a játékos kapura lőni, de a labda végül elment a kapu mellett.

66. perc: Balogh passzolt Andrezinhóhoz, de a lövés a bal kapufán csattant.

66. perc: Karol Mondek kapott sárga lapot

64. perc: GÓL! Cögley passzolt elsőként Jibril elé, aki Mondeknek játszotta vissza a labdát. A két játékos kényszerítője után Jibril került helyzetbe, aki a kapu bal oldalába lőtte a labdát, amivel megszerezte a vezetést a Zlaté Moravcénak. 1–0

57. perc: Balogh már az első labdaérintéséből közel került a gólszerzéshez: a magyar támadó elé pattant a labda egy kavarodást követően, de végül lövése a kapu mellett ment el.

56. perc: Moumout váltja Balogh Norbert.

54. perc: Moumou kapott sárga lapot.

50. perc: Balic szöglete után tisztázott a hazaiak védelme.

48. perc: Horák lépett oda ellenfelének, ami után a játékvezető sárga lapot osztott ki a hazaiak támadójának.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

46. perc: Hahn János érkezik Nikola Krsztovics helyére.

Hahn János bevetésre kész, a szünetben már melegít, nagy valószínűséggel érkezik is a pályára a második félidőben.

45+4. perc: Véget ért az első félidő!

45+3.perc: Egy apróbb lehetőség még adódott Dimun szabálytalansága után az aranyosmarótiak előtt, de nem született meg a találkozó első gólja.

KÉT PERC A RÁADÁS

45. perc: A félidő végén újabb nagy lehetőség a DAC előtt: Balic lőtt, Lukic kapus repült a levegőben, de a labda nem találta el a kaput.

41. perc: Andzouana elcsúszott egy beadásnál a jobb szélen, és ezzel el is vesztette a labdát.

38. perc: Jibril a jobb szélről érkezett, a rövid sarokhoz húzódott, fejese azonban egy kevéssel elment a kapu mellett. Ricardo Ferreira miatt gól lehetett volna.

37. perc: Andrezinho előtt adódott nagy terület, megindult a labdával, majd lőtt, de jócskán a kapu fölé.

36. perc: Davis egy kevéssel, de a kapu mellé tekert a szabadrúgásból.

34. perc: Kiziridisz sárga lapot kap az előző eset után.

31. perc: Büntetőt kapott a DAC.... Pár percig, aztán a videóbíró segítségével a játékvezető megállapította, hogy Kyziridisz a tizenhatoson kívül volt szabálytalan Alex Pintóval szemben.

28. perc: Balic ívelt a tizenhatoson belülre bő 30 méterről Alex Pinto felé, aki ziccerbe került, de a kapu fölé fejelt.

26. perc: Ebben az akcióban több volt! Grozdanovszki vitte föl a labdát, középre ívelt, de Jibril nem tudta átvenni a passzt.

24. perc: Sloboda kapott sárga lapot.

22. perc: Szép támadást vezetett a házigazda együttes, az egyik védőről a középre tett labda Jibril kezére is hozzáért, mielőtt Mondekhez került, azonban lövése a kapu fölé szállt. Közben a játékvezető sípol, lefújta a kezezést, szabadrúgással jöhet a DAC.

Balogh Norbert és Hahn János ezúttal csak a kispadon kapott helyet. Közben elkezdett esni az eső is, nagyjából 10 fokban játszhatnak a játékosok.

15. perc: Davis végezhetett el egy szögletet, de a rövid sarok felé tartó ívelését a védők kifejelték.

9. perc: Andrezinho akadt fenn Menichen, de a játékvezető nem ítélt büntetőt a tizenhatoson belül történt eset után.

3. perc: Ügyes összjáték végén Grozdanovszki próbálkozott, azonban Ricardo Ferreira védeni tudott, azonban nem sokkal később ismét próbálkozhatott Kyziridisz passza után, de ekkor sem tudott eredményes lenni.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A dunaszerdahelyiek ott folytatták a bajnokságot az előző körben a Trnava ellen, ahol 2021-ben abbahagyták, hiszen a bajnokságot figyelembe véve sorozatban harmadik mérkőzésükön játszottak döntetlent, ezúttal 1–1-et. A Zlaté Moravce is pontosztozkodással indította az évet, a Liptovsky Mikulás otthonában játszott 0–0-t az együttes, majd a kupában 7–0-ra győzte le a Spisské Podhradiét.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén a Dunaszerdahely diadalmaskodott 4–2-re hazai környezetben. A bajnokságban a mostani házigazda aranyosmarótak a 11. helyet foglalják el 20 mérkőzésen szerzett 16 pontjukkal, míg a DAC a negyedik helyen áll 34-gyel.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ZLATÉ MORAVCE–DUNASZERDAHELYI AC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik