BL: Nincs rá mentség – Kleinheisler László

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 08:16
A kazah Asztana magyar válogatott légiósa, Kleinheisler László csapata Celtic elleni 5–0-s veresége után arról beszélt a Nemzeti Sport megkeresésére, hogy a legkevésbé sem szeretett volna gólpasszt adni az ellenfélnek a szerdai selejtezőn, viszont szeretne emelt fővel búcsúzni a legrangosabb kupasorozattól, a Bajnokok Ligájától.

Kleinsheisler László rossz passza és Scott Sinclair gólja

Kleinsheisler László rossz passza és Scott Sinclair gólja

KORHUTÉK KÖZEL A FŐTÁBLÁHOZ
Az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva szerda este hazai pályán 2–1-re győzött a szlovén Maribor ellen, vagyis egy lépéssel közelebb került története első BL-főtáblás szerepléséhez. Korhut Mihály, a Hapoel magyar válogatott balhátvédje végigjátszotta a mérkőzést, és minden bizonnyal a jövő heti visszavágón is a kezdőcsapat tagja lesz. A BL-selejtezőben érdekelt magyar légiósok közül így neki van a legjobb esélye arra, hogy főtáblára jusson csapatával. A Beer-Seva tavaly elveszítette a csoportkörbe jutásért rendezett BL-párharcot: az első, skóciai mérkőzésen 5–2-re kikapott a Celtictől, a visszavágót pedig „csak" 2–0-ra nyerte meg, így kiesett. Ezt követően viszont remekelt az Európa-liga csoportkörében, az angol Southamptont és az olasz Internazionalét megelőzve továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, igaz, az első akadályban elbukott, a legjobb 16 közé jutásért rendezett fordulóban hazai pályán és idegenben is kikapott a török Besiktastól. A Bajnokok Ligája történetében eddig egyébként három izraeli csapat szerepelt a csoportkörben, a Maccabi Haifa és a Maccabi Tel-Aviv kétszer-kétszer, a Hapoel Tel-Aviv pedig egyszer.

Tíz párharcot rendeznek a Bajnokok Ligája-főtáblára jutásért zajló fordulóban, és egy kivételével egyiket sem tekinthetjük lefutottnak az első mérkőzés után. Az egy kivétel a Celtic–FK Asztana összecsapás: szerda este a skót bajnokcsapat hazai pályán, 54 016 néző előtt 5–0-s csapást mért a kazah aranyérmesre, vagyis az Asztana csoportkörbe kerülése nagyobb csoda lenne, mint a Barcelona utolsó hét percben szerzett három gólja, egyúttal a továbbjutás kicsikarása a Paris Saint-Germain elleni márciusi nyolcaddöntő visszavágóján.

A skóciai vereségnek magyar elszenvedője is volt, jelesül Kleinheisler László, aki végigjátszotta a Celtic elleni találkozót. A hazaiak második gólja kapcsán sokan a válogatott középpályás „gólpasszát” emlegetik.

„Nem akartam hátrafelé passzolni, balszerencsés mozdulat volt – mondta a Nemzeti Sportnak a glasgow-i találkozó másnapján a 23 esztendős, 13-szoros magyar válogatott futballista. – Nincs rá mentség, sajnos nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét.”

„Nagy kár ezért a mérkőzésért – folytatta Kleinheisler. – Kifejezetten jól kezdtünk, remekül járattuk a labdát az első tíz-tizenöt percben, egy-két gólszerzési lehetőségünk is adódott. Utána azonban szétestünk, rengeteg hibával futballoztunk, a Celtic pedig könyörtelenül kihasználta megingásainkat. Súlyos vereség ide vagy oda, élmény volt ennyi néző előtt játszani, és megemelem a kalapom a szurkolóink előtt, akik csaknem ötezer kilométert utaztak, hogy élőben lássanak minket. Sajnálom, hogy ezt kellett átélniük.”

A Bajnokok Ligája történetében mindeddig az Asztana az egyetlen kazah csapat, amely eljutott a csoportkörig, a 2015–2016-os szezonban sikerült neki a bravúr. Akkor a spanyol Atlético Madriddal, a portugál Benficával és a török Galatasarayjal került egy négyesbe, és négy döntetlennel, valamint két vereséggel csoportja utolsó helyén végzett. Madridban 4–0-ra kikapott az Atléticótól, mindeddig az volt az Asztana legsúlyosabb veresége a BL-ben.

„A továbbjutás alighanem elúszott, mégiscsak öt góllal kaptunk ki – folytatta Kleinheisler László. – A jövő heti visszavágóra összeszedjük magunkat, és megpróbáljuk legyőzni a Celticet, mert ha már le kell lépnünk a BL színpadáról, akkor emelt fővel tegyük!”

De csak a BL színpadától vesz búcsút az együttes, Európa-liga-csoportkörös szereplése ugyanis garantálva van.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

BAJNOKI ÁG
Olympiakosz Pireusz (görög)–HNK Rijeka (horvát) 2–1
(Odjidja-Ofoe 66., Romao 93., ill. Héber 42.)
Celtic (skót)–FK Asztana (kazah) 5–0 (Posztnyikov 32. – öngól, S. Sinclair 42., 60., Forrest 79., Sitov 88. – öngól)
(Asztana: KLEINHEISLER LÁSZLÓ végigjátszotta a mérkőzést)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–NK Maribor (szlovén) 2–1 (Nwakaeme 12., Cedek 45+2. – 11-esből, ill. Tavares 10.)
(Beer-Seva: KORHUT MIHÁLY végig játszott)
Qarabag (azeri)–FC Köbenhavn (dán) 1–0
(Madatov 25.)
APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh) 2–0
(De Camargo 2., Aloneftisz 10.)

NEM BAJNOKI ÁG

Istanbul Basaksehir (török)–Sevilla (spanyol) 1–2 (Elia 64., ill. Escudero 16., Ben Yedder 84.)
Napoli (olasz)–Nice (francia) 2–0 (Mertens 13., Jorginho 70. – 11-esből)
Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–1
(Nuhu 91. – öngól)
Sporting CP (portugál)–FCSB (román) 0–0

Hoffenheim (német)–Liverpool (angol) 1–2(Uth 87., ill. Alexander-Arnold, 35., Nordtveit 74. – öngól)
(Hoffenheim: SZALAI ÁDÁM a kispadon ült.)

A visszavágókat jövő hét kedden és szerdán rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik