A bemutatkozás után az Eb-keretbe kerülés Mocsi Attila célja

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 17:42
Mocsi Attila a Koszovó elleni mérkőzés után (Fotó: Koncz Márton)
A válogatottban történt bemutatkozása után Mocsi Attila célja, hogy a szezon hátralevő részében olyan teljesítményt nyújtson a török Rizesporban, amellyel reális esélye lehet bekerülni az Európa-bajnoki keretbe – erről az M1 aktuális csatornának nyilatkozott a Törökországban légióskodó labdarúgó.

 

„Nagyon vártam a pillanatot, sokat dolgoztam érte, de minden egyes izzadságcseppet megért, hiszen aki elkezdi a futballt, annak az a legnagyobb álma, hogy bemutatkozzon a címeres mezben” – idézte fel Mocsi Attila a Puskás Arénában történteket. A 23 éves futballista a Koszovó elleni, március 26-i felkészülési mérkőzés 88. percében debütált a nemzeti csapatban.

A védő megjegyezte, Marco Rossi szövetségi kapitány irányából folyamatosan érezte a bizalmat, az olasz tréner az elmúlt másfél évben rendszeresen meghívta őt az összetartásokra, miközben voltak olyan játékosok, akik pályára léptek a válogatottban, de később nem számolt velük a tréner.

A közelgő kontinensviadallal kapcsolatban Mocsi azt mondta, rengeteget kell dolgoznia és a klubjában jól kell játszania ahhoz, hogy beverekedje magát a keretbe.

A Rizesporral kapcsolatban elárulta, nagyon jó döntést hozott egy évvel ezelőtt, amikor Zalaegerszegről oda igazolt, a klubtól és a várostól is mindent megkapott, amit előzetesen remélt. Hozzátette, az elmúlt fordulókban aratott sikereknek köszönhetően a csapatnak esélye van kivívni a nemzetközi kupaindulást. A következő hetekben a közvetlen riválisaikkal játszanak majd, ezeken a találkozókon dől el, reális-e nemzetközi szereplésben gondolkodniuk.

Mocsi saját teljesítményét illetően elárulta, hétről hétre kiváló támadókkal szemben kell helytállnia, és ezt csakis maximális koncentráltsággal teheti meg, ennek köszönhetően pedig sokkal jobbak a védekezési statisztikái, mint korábban a magyar élvonalban voltak.

„Erre lehet építeni, jó úton járok, és ezen is szeretnék maradni nagyon sokáig” – mondta a játékos, akinek volt már megkeresése más külföldi csapattól, de jelenleg nagyon jól érzi magát a Rizespornál, ahol akár ki is töltené 2027-ig szóló szerződését.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik