Callum Styles sokoldalúsága feladja a leckét a Sunderland edzőjének

Vágólapra másolva!
2024.03.04. 21:02
Callum Styles a Sunderland mezében a Swansea elleni bajnokin (Fotó: Getty Images)
Kedden a Leicestert fogadja a Sunderland az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában (Championship), és Mike Dodds, a hazaiak trénere egyelőre nem tudja, milyen poszton szerepeltesse Callum Stylest. A magyar válogatott játékos télen érkezett a „fekete macskákhoz”, akik négy vereséggel a hátuk mögött várják a keddi meccset.

„Őszintén szólva, még ismerkedünk Callummal – jellemezte a helyzetet Mike Dodds, aki megbízott menedzserként irányítja a nehéz heteket élő Sunderlandet. – Technikás labdarúgó, aki a Barnsleyban sok poszton játszott: volt balhátvéd, bal oldali futó, játszott nyolcast, a millwalli kölcsönben túlnyomórészt a bal oldalon játszatták.”

Callum Styles eddig két bajnokin lépett pályára a Sunderlandben, mindkétszer kezdőként; az első meccsen a bal oldalon (az akkorra már kirúgott menedzser, Michael Beale eredeti terve ez volt), a másodikon alapvetően a jobbon – és mindkétszer lecserélték a hajrában, amiben az is szerepet játszott, hogy vakbélműtét miatt egy hónapot kihagyott, sok edzés kimaradt. 

Ugyanakkor az angol klubnál tudják, hogy a magyar válogatottban Marco Rossi nemcsak a bal oldalon, hanem a középpálya közepén is számított már Stylesra, szóval variációs lehetőségekből nincs hiány.

„Szerencsére, az ő szemszögéből esetleg szerencsétlenségére, Callum sokoldalú futballista – idézi tovább Doddsot a The Northern Echo. – Az ilyen játékosok értékét aranyban mérik, hiszen sok helyen bevethetők, Callum ráadásul remek srác, rengeteget kérdez, hogy pontosan tisztában legyen az elvárásokkal, csakhogy a sokoldalúsága azzal jár, hogy egyelőre fogalmam sincs, hol lehetne a legjobb. Jól tudjuk, milyen szerepkörökben játszott eddig, most azt a posztot kell megtalálnunk, amelyiken a leghasznosabb lehet a mi számunkra.”

A Sunderland a 10. helyen áll 47 ponttal, míg a Leicester, bár egymás után háromszor kikapott, vezeti a tabellát 78-cal. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik