Légiósok: Most úgy tűnik, maradok Philadelphiában – Gazdag Dániel

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 11:12
null
Gazdag Dániel szeretne kimagasló teljesítményt nyújtani klubcsapatában, hogy ott lehessen az Eb-n (FOTÓ: GETTY IMAGES)
Gazdag Dániel, a Philadelphia Union támadó középpályása beszélt az előző idényről, a jövőjéről, valamint elmondta, szeretne minél nagyobb szerepet játszani abban, hogy a magyar válogatott továbbjusson csoportjából a nyári Európa-bajnokságon.     

 

BÁR MÉG NEM TÉRT VISSZA Gazdag Dániel a Philadelphia Unionhoz, az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő klub támadó középpályása már több mint egy hete elkezdte az egyénre szabott futó- és erősítő gyakorlatokat.

„Miután november végén kiestünk a Keleti főcsoport elődöntőjében a Cincinnati ellen, számunkra véget ért az idény, csak a nagyobbik fiunk iskolája miatt maradtunk még kint Amerikában – mondta lapunknak a Philadelphia Union 27 éves, 23-szoros válogatott futballistája. – Jól telt a pihenő, sok baráttal találkoztam idehaza, a terv szerint január tizenhetedike után utazunk vissza a tengerentúlra. Már várom, hogy újra együtt lehessünk a csapattársakkal. Sűrű időszak elé nézünk: a bajnokság február huszonötödikén kezdődik, ám előtte négy nappal a Bajnokok Ligájában lépünk pályára a Costa Rica-i Deportivo Saprissa ellen. De bárcsak ott tartanánk már, tényleg nagyon motiváltan és izgatottan várom a ránk váró feladatokat!”

A korábbi kispesti játékos elmondta, a céljuk nem lehet más, mint hogy újra az élmezőnyben végezzenek.

„Egyelőre nagy mozgás nem történt a csapatok zöménél, csak néhány átigazolásról hallani. Nem kérdés, a liga első öt-hat együttesében ott vagyunk, ezt bizonyítottuk az előző idényben is, ám jó lenne még tovább jutni. Összességében nem zártuk rosszul a múlt évet, hiszen a harmadik helyen végeztünk a Ligák Kupájában, s azért a bajnokságban is sokáig húztuk. Ami engem illet, nem mutat rosszul a tizenöt gól, de mindig többre vágyom: kétezerhuszonkettőben huszonnégy gólt szereztem. Úgyhogy azért dolgozom, hogy minél többször eredményes legyek vagy gólpasszt adjak, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.”

Korábban rendre felvetődött, hogy búcsút int a Philadelphiának, s visszatér Európába, ám úgy érzi, ennek egyelőre nincs realitása.

„Érdeklődésről mindig hallani, de most úgy tűnik, maradok. A szerződésem még csaknem két évig, kétezerhuszonöt december végéig érvényes, a család jól érzi magát Philadelphiában, nincs okunk a váltásra.”

Reményei szerint viszont a nyáron egészen biztosan hazarepül Európába: bent akar maradni Marco Rossi szövetségi kapitány válogatott keretében, s ott akar lenni a németországi Európa-bajnokságon.

„Kemény csoportba kerültünk, a házigazda Németország biztosan összekapja magát a hazai rendezésű Eb-re, s nyilván Svájc és Skócia is rendkívül motivált lesz. Igaz, lehettünk volna balszerencsésebbek is a sorsolásnál, szóval, örülök ennek a csoportnak. Valami azt súgja, jó esélyünk van továbbjutni, és ebben minél nagyobb szerepet akarok játszani!” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik