Légiósok: Lovrencsics szerint edzői munkája kiegészíti játékoskarrierjét

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 16:15
null
Lovrencsics Gergő (Fotó: NK Solin/Facebook, archív)
Lovrencsics Gergő 44-szeres válogatott labdarúgó szerint az edzői munkája kiegészíti játékoskarrierjét a horvát másodosztályú NK Solinnál.

 

A 35 éves Lovrencsics Gergő, aki 2021-ben vonult vissza a válogatottól, majd tavaly nyáron a horvát élvonalbeli Hajduk Splitből a másodosztályba igazolt, alapembernek számít együttesénél. A Solinnál, amelyhez nyárig köti szerződés, már az edzősködésbe is belekóstolt.

Az együttes a 12 csapatos bajnokság 11. helyéről várja a februári folytatást, és egyértelműen a bennmaradást célozta meg.

Lovrencsics jelenleg a délelőtti edzések mellett délutánonként két csoporttal foglalkozik horvát segítőjével, akivel – amint azt a Nemzeti Sporthíradónak elmondta – nagyon jó az összhang. Az U7-es, illetve az U8-as korosztályban összesen 60 gyerek jár hozzá az edzésekre, de a jövőben szeretne felnőttcsapatokkal is foglalkozni.

„Szeretnék egy nap vezetőedző lenni, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell tanulnom. Ezért döntöttem úgy, hogy a legkisebbeknél kezdem, illetve a két fiam is efelé irányított” – mondta Lovrencsics, aki azt is elárulta, családjával együtt kiköltözött Horvátországba, mert ott képzelik el a jövőt. Azért azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy valamikor visszatérnek majd Magyarországra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik