Átigazolás: ez lehetne a tél meglepetése! Gazdagot Angliába vinnék

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 13:15
null
Gazdag Dániel a „baglyok” kiszemeltjei közé került a sheffieldi <a href="https://www.thestar.co.uk/sport/football/sheffield-wednesday/hungarian-international-placed-on-sheffield-wednesdays-radar-in-hunt-for-signings-4479301">The Star </a>szerint
A sheffieldi The Star egy elsőre igencsak meglepőnek tűnő, lehetséges átigazolásról számolt be: a lap értesülései szerint az angol másodosztályban bennmaradásért harcoló Sheffield Wednesday kölcsönvenné az amerikai MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar válogatott középpályását, Gazdag Dánielt.

 

 

A sheffieldi The Star a saját értesüléseire hivatkozva arról ír, a másodosztályú Sheffield Wednesday vezetősége értesült egy olyan lehetőségről, hogy Gazdag Dánielt a tavaszi szezonra meg tudná szerezni kölcsönbe a klub és a csapat német menedzsere, Danny Röhl úgy ítéli meg, hogy a magyar válogatott játékos segítségükre lehetne a bennmaradás kiharcolásában, ezért felkerült a neve a klub kívánságlistájára. Már csak azért is, mert Gazdag képes megfelelni a munkavállalási engedély megszerzéséhez kötött szigorú szabályoknak.

A cikk kiemeli, hogy a 27 éves Gazdag a 2021-es szerződtetése óta a Philadelphia Unionban 114 meccsen 51 gólt és 15 gólpasszt ért el, és 23-szor szerepelt a magyar válogatottban – a szerző azt sem felejti el megemlíteni, hogy 2022-ben gólt szerzett az angolok ellen, a Wolverhamptonban 4–0-s magyar sikerrel végződő Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Egyelőre azonban kérdéses, mekkora az esélye Gazdag szerződtetésének, a Sheffield Wednesdaynek számos kiszemeltje van, több poszton is erősítéseket tervez a gárda, amely a 24 csapatos angol Chamionship tabelláján a 22. helyen áll, négy pontra a már bennmaradást érő 21. helyen lévő Huddersfieldtől.

Az átigazolás azért is lenne meglepő, mert Gazdag, aki még a szabadságát tölti Magyarországon, éppen múlt héten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak arról, hogy minden jel szerint a tavasszal is marad a Philadelphia Unionban.

„Érdeklődésről mindig hallani, de most úgy tűnik, maradok. A szerződésem még csaknem két évig, kétezerhuszonöt december végéig érvényes, a család jól érzi magát Philadelphiában, nincs okunk a váltásra” – mondta akkor a támadó középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik