Légiósok: Ég bennem a bizonyítási vágy – Gazdag Dániel

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 10:22
null
Gazdag Dániel jó játékkal és gólokat szerezve vezetné ismét döntőbe a Philadelphia Uniont (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dániel, az MLS rájátszásába kerülő Philadelphia Union magyar támadó középpályása beszélt a New England elleni párharcról, előre hozott döntőről, és természetesen a magyar válogatott is szóba került.

Izgatottan várja az észak-amerikai profi liga (MLS) rájátszását Gazdag Dániel, a Keleti főcsoportban szereplő Philadelphia Union 27 esztendős támadó középpályása – együttese magyar idő szerint szombat késő este játssza első mérkőzését a New England ellen.

„Az alapszakaszban a negyedik helyen végeztünk, ezt sajnáljuk, hiszen ha nyertünk volna a New England ellen az utolsó mérkőzésen, a harmadik helyen zárunk – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Philadelphia 27 éves, 21-szeres magyar válogatott labdarúgója, utalva az idegenben 2–1-re elveszített összecsapásra. – Így pedig éppen a New England ellen kell továbbjutnunk az egyik fél második győzelméig tartó párharcban: az elsőt idehaza játsszuk, s hiszem, hogy megnyerjük, akkor pedig másfél héttel később idegenben tovább is juthatnánk. A szabály szerint döntetlen esetén egyből tizenegyesek következnek – remélem, nem jutunk el odáig, hanem hamarabb dűlőre visszük. A legutóbbi meccsünkből nem szabad kiindulni, a rájátszás mindig más: úgy érzem, a mi csapatunk erősebb, de ezt természetesen a pályán is bizonyítanunk kell. Ha továbbjutunk, a Keleti főcsoportban bekerülünk a négy közé, ott szinte biztosan a Cincinnativel kellene megmérkőznünk. Ez amolyan előre hozott döntő lehetne, hiszen a Cincinnati magabiztosan végzett keleten az első helyen, ez a csapat nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az idényben. A két, egymás elleni találkozónkon először kikaptunk egy nullára, de áprilisban kifejezetten tartalékosan álltunk fel, míg legutóbb, szeptemberben kettő kettőre végeztünk, akkor gólt is szereztem. De nem szabad ennyire előre gondolkodnunk, először meg kell másznunk az első lépcsőfokot.”

Gazdag Dánielnek jó idénye van, a bajnokságban 14 gólt szerzett és hat gól­passzt adott.

„Egyelőre valóban nem rossz a mérlegem, újra átléptem a tízgólos határt, igaz, tavaly huszonnéggyel zártam, az azért kiugrónak számított – ha addig nem is jutok el, azért tervezem, hogy rúgok még néhányat a rájátszásban... Ég bennem a bizonyítási vágy, a csapat is motivált, úgyhogy nagyon várom, hogy ismét pályára lépjünk.”

Gazdag a válogatottban is játszott legutóbb: bár a szerbek ellen hazai pályán 2–1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn végig a kispadon ült, Litvániában kezdett (2–2), Marco Rossi szövetségi kapitány a szünetben lecserélte.

„Vegyes érzések kavarognak bennem, a csapat összességében jól szerepelt, a két meccsen szereztünk négy pontot, így újabb lépést tettünk a jövő évi Európa-bajnoki szereplés felé. Az viszont elszomorít, hogy a litvánok ellen nekem és a válogatottnak sem ment a játék, kétgólos hátrányban zártuk az első félidőt. Szerencsére a fordulás után jobban ment a srácoknak, sikerült is elvinnünk egy pontot. A lényeg, hogy ott akarok lenni novemberben a bolgárok és a montenegróiak elleni meccsen is – remélem, már Bulgáriában kiharcoljuk az egyenes ági kijutást az Európa-bajnokságra!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik